Ziare.com

Orientul Mijlociu fierbe: Palestina cere sprijinul ONU

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 21:05

   

Orientul Mijlociu fierbe: Palestina cere sprijinul ONU
Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a cerut ONU sa plaseze Palestina sub "protectia internationala" a Natiunilor Unite, ca urmare a deteriorarii situatiei in Fasia Gaza, a anuntat duminica Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Presedintele Abbas a remis o scrisoare coordonatorului ONU pentru procesul de pace in Orientul Mijlociu, Robert Serry, adresata secretarului general Ban Ki-moon, cu scopul de a "plasa oficial Statul Palestina sub regimul de protectie internationala a ONU", a precizat OEP.

Abbas solicita, de asemenea, crearea imediata a unei comisii de ancheta, potrivit documentului citat.

"Conducerea palestiniana este hotarata sa ia masuri concrete pentru a face fata situatiei oribile in Gaza", a subliniat Hanane Ashrawi, membra a Comitetului executiv al OEP, in acest text.

Presedintele Abbas a solicitat deja Elvetiei, depozitara celei de-a 4-a Conventii de la Geneva asupra protectiei civililor in timp de razboi, sa reuneasca partile contractante la aceasta conventie din 1949 cu scopul de a le cere sa sanctioneze Israelul in calitate de "putere ocupanta" si, deci, responsabila de securitatea civililor.

Accederea lor la rangul de nou stat membru al ONU a permis deja palestinienilor sa semneze mai multe conventii internationale, intre care Conventiile de la Geneva. Ei isi rezerva dreptul de a continua aderarea lor la alte conventii si tratate internationale.

Israelul cere civililor din Gaza de nord sa se adaposteasca - Urmeaza lovituri aeriene

Printre obligatiile unei puteri ocupante, specificate in art.49 al Conventiei, figureaza interzicerea transferurilor fortate si deportarilor in masa sau individuale, cea a distrugerii bunurilor mobile si imobiliare, in afara de cazul in care aceasta este "absolut necesara prin operatiunile militare" si cea a modificarii statutului functionarilor si magistratilor.

Pe de alta parte, palestinienii au intentia sa sesizeze despre acest dosar ministrii de externe ai Ligii Arabe, care urmeaza sa se intalneasca luni la Cairo.

In fine, conducerea palestiniana intentioneaza sa ceara o reuniune de urgenta a Consiliului drepturilor omului al ONU la Geneva in legatura cu degradarea conditiilor in Gaza si incalcarea de catre Israel a dreptului international si a legislatiei umanitare internationale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2112 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

le cere sa sanctioneze Israelul in calitate de "putere ocupanta"

Si pt rachetele date zilnic in israel, cine sa fie sanctionat.
Se repeta prostia asta pina e luat drept adevar. Israel nu a ocuat nimic. Ba chiar a pierdut teritoriu. Iudea a fost israel si acum e teritoriu ocupat de .... palestinieni.
Palestinienii din gaza sint egipteni.
Batuti ca la fasole !

 

 

hai ca-i tare:.....

....abbas vrea ca onu sa plaseze gaza sub protectie internationala ca sa poata trage le rachete pana israelu' moare!
pe de alta parte, israelul NU este putere ocupanta in gaza. aceste teritoriu se afla direct sub autoritatea hammas-ului care a fost aleasa in mod democratic de populatia palestineana sa traga in israel pana cand acesta striga mama-mama. sa nu uitam ca partizanii lui abbas au ucis parizanii lui hamas si vitza-vercea. problema devine si mai interesanta daca tinem seama de faptul ca care-i puterea ocupanta: hamas-ul sau fatah-ul lui abbas. cum astea doua puteri se impusca si ucid intre ele, cred ca este de datoria israelului sa sesizeze onu, consiliul drepturilor omului, semnatarii conventiei de la geneva samd pentru ca acestea sa ia toate masurile posibile care sunt imposibile pentru a opri macelul intre fratii palestinieni.

 

 

ONU? Pai asta-i instrumentul sionist de pus cizme pe grumazul

natiunilor neajutorate...Sa fim seriosi! Sionistii o sa-si faca programul de asasinari si crime de razboi, in voie, si lumea o sa protesteze impotriva crimelor, si...gata! Lumea o sa fie cea de vina pentru crimele comise...impotriva atacatorilor care sunt victime...

 

 

"ca care"

aici in cazu ca nu va place asa mult sa cititi puteti cauta filmul documentar "http://en.wikipedia.org/wiki/5_Broken_Cameras"

 

 

domnu "ca carei " si fa ta tra ctorist-o

http://internacional.elpais.com/internacional/2012/08/26/actualidad/1345997855_853212.html

https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/12500-report-israel-detains-3000-palestinian-children-annually

http://es.sott.net/article/29315-Ciudadanos-de-EEUU-condenan-atrocidades-israelies-contra-palestinos

http://www.europapress.es/internacional/noticia-hrw-critica-israelies-palestinos-llevar-cabo-ataques-contra-poblacion-civil-20140710075020.html

http://www.socialism.com/drupal-6.8/articles/aumentan-las-protestas-los-jud%C3%ADos-de-estados-unidos-y-de-israel-denuncian-la-acupaci%C3%B3n-de-p

 

 

Iranul,este aproape,sa finalizeze,,chestia aia"

si Israelul,va sta cumunte...in final

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor