Ziare.com

Consiliul de Securitate al ONU a respins acordul de pace cu Israelul propus de Palestina

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 09:04

   

Consiliul de Securitate al ONU a respins acordul de pace cu Israelul propus de Palestina
Consiliul de Securitate al ONU a respins rezolutia palestiniana asupra unui acord de pace cu Israelul, fiind inregistrate opt voturi in favoarea acestui proiect, doua voturi "impotriva" si cinci abtineri, in contextul in care textul trebuia sa obtina noua voturi pentru a fi adoptat, relateaza AFP.

Franta, China si Rusia, trei membri permanenti ai Consiliului, au sustinut rezolutia. Australia si Statele Unite, aliati apropiati ai Israelului, au votat impotriva rezolutiei. In ultimele zile, Washingtonul si-a exprimat in repetate randuri opozitia fata de acest text.

Cinci state, inclusiv Marea Britanie, s-au abtinut.

Proiectul de rezolutie prevedea un acord de pace in termen de 12 luni si retragerea israeliana din teritoriile ocupate pana la sfarsitul lui 2017.

Luni, textul original al proiectului a fost modificat. Amendamentele prevedeau ca Ierusalimul de Est, ocupat si anexat, sa devina capitala unui stat palestinian, solutionarea problemei prizonierilor palestinieni, incetarea colonizarii israeliene si reaminteau caracterul ilegal al zidului de separare.

"Aceasta rezolutie incurajeaza divizarile si nu reprezinta un compromis", a declarat ambasadorul american la ONU, Samantha Power.

"Textul nu evoca decat preocuparile unei parti", a adaugat ea.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, a respins in repetate randuri ideea unei retrageri din Cisiordania si Ierusalimul de Est in decursul a doi ani.

"Ne confruntam cu posibilitatea unui atac diplomatic, altfel spus a unei tentative de a ni se impune prin decizii ONU o retragere intre liniile (frontierei) din 1967 intr-un termen de doi ani", a declarat el.

Autoritatea Palestiniana (AP) a anuntat anterior ca va solicita sa adere la diverse organisme internationale, inclusiv la Curtea Penala Internationala (CPI), in cazul unui esec al proiectului de rezolutie.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ONU lucreaza pt Israel?!

Agresiunea e clara, Israelul a intrat peste teritoriile Palestinei, e normal sa plece de acolo!

 

Tu esti cel mai neinformat postangiu

Palestina este numele latin al Israelului.
Israel este acolo cu 3000 de ani inainte a arabilor.
Invata adunarile si scaderile !
Arabii nu erau inventati cind Jerusaleem era capitala Istrelului.Daca mama-ta a avut amici arabi, e normal s a fii cu arabii si sa crezi ca Palestina inseamna altceva . Israel este palestina .
De unde ai gasit tu ca Israel a intrat peste arabi ?Arabii sint vebiti si teritoriul a fost sub ocupatie romana . Toate tarile arabe au fost....crestine .
Arabii sint agresori , nu evreii, mai muco-sule !

Rezolutiile ONU

asa cum spui tu, se aplica doar in Ukraina! In alte zone gen Afganistan, Irak, Libia, Somalia, Palestina, Fosta Yugoslavie, se aplica rezolutia cu bombe, adica razboi pentru impunerea pacii!!!

@un oarecare 12.06

- pai daca se aplica , inseamna ca e "un oarecare" consens , deci nu veto ! :o)))

"Consiliul de Securitate al ONU a respins acordul de pace cu Israelul propus de Palestina" banuiesc ca aceeashi soarta avea shi unu' propus de israel !

Acum se vede clar cine este pentru pace si cine nu.

ONU, in nici un caz...
P.S. Printre tarile care-au votat impotriva este si 'bastionul pacii, USA'.

 

Referitor la statele care-au votat impotriva, ele au fost doua:

USA si Australia...Hmmm!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor