Ce a spus papa Francisc in Betleem

Duminica, 25 Mai 2014, ora 12:29

   

Ce a spus papa Francisc in Betleem
Papa Francisc, aflat in turneu in Orientul Mijlociu, a lansat duminica un apel de pace. El a cerut oprirea conflictului dintre Israel si Palestina, catalogandu-l drept inacceptabil.

Suveranul Pontif a facut afirmatia in timpul unei vizite in orasul Betleem din Cisiordania, dupa ce s-a intalnit cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, arata BBC.

"A venit vremea sa punem punct acestei situatii, care a devenit inacceptabila", a afirmat liderul Bisericii Catolice, mentionand ca este necesara o solutie care sa vina din partea ambelor parti, pentru a evita "consecintele tragice".

Suveranul Pontif s-a rugat la zidul de separare a palestinienilor, pe care scrie "Eliberati Palestina".

Papa Francisc urmeaza sa tina o slujba in aer liber, in Betleem, la care vor participa aproximativ 8.000 de localnici crestini.

Papa Francisc incepe calatoria in Orientul Mijlociu, fara papamobil

Scopul turneului de trei zile in Orientul Mijlociu este sa intensifice legaturile liderilor religiosi islamici cu Biserica Ortodoxa.

Suveranul Pontif va mai vizita orasele Tel Aviv si Ierusalim din Israel. Oficialii palestinieni sustin ca este pentru prima oara cand un papa vine direct in Cisiordania, fara sa intre pe teritoriul palestinian prin Israel.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.

Papa Francisc, la Palatul regal din Amman: Apel la incetarea razboiului din Siria

De asemenea, Papa Francisc a facut apel, sambata, la Amman, la incetarea razboiului din Siria, precizand ca Orientul Mijlociu se confrunta "cu tensiuni grave".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Harapalb
rank 3
De vre-o doua mii de ani Papii vorbesc de pace dar tot razboi iese
Tot lor le datoram caderea imperiului Roman de Rasarit, prabusirea regatelor crestine ortodoxe, avansul islamizmului in rasarit si chiar distrugerea capodoperei arhitecturale si culturale numita Constantinopole (a trei-a cruciada) si a tarii numite Romania a carei capitale Constantinopolul era.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor