Vaticanul a lansat o campanie mondiala fara precedent

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 20:59
2311 citiri
Vaticanul a lansat o campanie mondiala fara precedent
Foto: Arhiva

Odata cu venirea Papei Francisc pe Scaunul Pontifical, acesta a demonstrat un stil deschis, aratand dorinta ca Biserica catolica sa fie mai mult in contact cu oamenii obisnuiti. Acum, Vaticanul a lansat o campanile fara precedent la nivel mondial de consultare referitoare la familiile moderne.

Chestionarul a fost trimis de Vatican episcopilor din intreaga lume, el cerandu-le informatii detaliate despre "mai multe situatii nou aparute care necesita atentia si grija pastorala a bisericii", potrivit Yahoo News.

"Preocuparile care nu au mai fost auzite pana acum cativa ani, au aparut astazi ca un rezultat al diverselor situatii, de la practica uzitata pe scara larga, de coabitare, pana la uniunile de acelasi sex", se spune in chestionar.

Analistii religiosi au afirmat ca cele 39 de intrebari sunt neobisnuite, ca de exemplu cea referitoare la cuplurile de homosexuali: "Ce atentie pastorala poate fi data persoanelor care au ales sa traiasca in aceste tipuri de uniune?"

Despre persoanele divortate si recasatorite, care, in conformitate cu normele actuale, nu au voie sa primeasca Sfanta Impartasanie intr-o biserica catolica, chestionarul intreaba: "Nu se simt marginalizati sau nu sufera de imposibilitatea de a primi impartasania?"

Biserica nu trebuie sa fie ca un strut, cu capul in nisip

Pentru cuplurile divortate sau separate, in general: "Cum va descurcati in aceasta situatie in programele pastorale?"

Initiativa Vaticanului este o parte a pregatirilor pentru un sinod al episcopilor programat anul viitor si altul in 2015, in care Vaticanul va formula "un ghid de lucru privind grija pastorala a persoanei si a familiei".

Consulatarea arata faptul ca Papa Francisc, care a spus ca Biserica catolica este prea mult "centrata Vaticaului", doreste mai multa "colegialitate", a spus cardinalul Peter Erdo, presedintele Consiliului conferintelor episcopale din Europa.

El a afirmat ca se observa o crestere a concubinajului in cuplurile catolice, care nu doresc sa se casatoreasca, spunand ca "fenomenul necesita o reflectie aprofundata".

"Biserica trebuie sa aiba o mai buna intelegere a ei, ea nu este un organism static. Nu avem raspunsurile gata, dar nu ne putem comporta ca un strut, cu capul in nisip", a spus arhiepiscopul Bruno Forte, secretarul special al sinodului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#campanie fara precedent Vatican, #consultare mondiala episcopi Vatican, #Papa Franscis consultare mondiala, #Vatican consultare familii moderne , #Papa