Ziare.com

Ce limba vorbea Iisus - Papa Francisc s-a contrazis cu premierul israelian

de Diana Toea
Marti, 27 Mai 2014, ora 23:08

   

Ce limba vorbea Iisus - Papa Francisc s-a contrazis cu premierul israelian
Papa Francisc, care s-a aflat intr-o vizita in Orientul Mijlociu, s-a contrazis cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu in legatura cu limba pe care o vorbea Iisus Hristos.

Schimbul de replici a avut loc in timpul vizitei de luni a Suveranului Pontif la un memorial dedicat evreilor care au fost victimele terorismului, scrie Sydney Morning Herald.

Vizita a fost facuta la cererea statului israelian, dupa ce liderul Bisericii Catolice s-a rugat in dreptul unui zid care simbolizeaza segregarea palestinienilor de israelieni si pe care scrie cu graffiti "Eliberati Palestina!".

Autoritatile din statul evreu au interpretat gestul papei ca pe o victorie a palestinienilor, asa ca l-au rugat sa viziteze si un monument de-al lor.

Ce a spus papa Francisc in Betleem

La evenimentul din Ierusalim a participat si premierul Benjamin Netanyahu.
"Iisus a fost aici, pe acest pamant. Vorbea ebraica", i-a spus acesta Suveranului Pontif.

"Aramaica", l-a corectat Papa Francisc.
Raspunsul lui Netanyahu nu a intarziat sa apara: "Vorbea aramaica, dar stia si ebraica".

Expertii in istoria religiilor sustin ca ambii au avut dreptate - in timp ce limba materna a lui Iisus Hristos era aramaica, ar fi stiut si ebraica.

Papa Francisc a facut o invitatie surpriza in timpul vizitei sale in Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif i-a chemat pe presedintele israelian Shimon Peres si pe liderul palestinian Mahmoud Abbas la Vatican, dar nu pentru o mediere, ci pentru o rugaciune de pace.

Papa, invitatie surpriza: Israel si Palestina, rugaciune istorica de pace

Invitatia a fost facuta duminica, in a doua zi a vizitei sale, la Betleem, iar confirmarea celor doi lideri nu a intarziat sa apara.

Papa Francisc a adresat invitatia in timpul unei uriase slujbe publice, la care au participat mii de oameni si care a fost tinuta in Piata Manger din Betleem, unde s-a nascut Iisus Hristos.

Liderul Bisericii Catolice s-a aflat intr-o vizita de trei zile in Orientul Mijlociu. Acesta a mers atat in Israel, cat si in Palestina si s-a intalnit cu lideri ale celor doau parti, facand apel la pace.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca cineva trebuie

sa dispara. Si-au bagat coada peste tot. Au avut ascensiune iar acum trebuie sa pice!

 

 

Habemus Papam?

Citez din articol: 'Papa Francisc a adresat invitatia in timpul unei uriase slujbe publice, la care au participat mii de oameni si care a fost tinuta in Piata Manger din Betleem, unde s-a nascut Iisus Hristos.

Liderul Bisericii Ortodoxe s-a aflat intr-o vizita de trei zile in Orientul Mijlociu. Acesta a mers atat in Israel, cat si in Palestina si s-a intalnit cu lideri ale celor doau parti, facand apel la pace."
Deci Papa e liderul Bisericii Ortodoxe?

 

 

@Giurgiu

As long as their religion, their culture and their behavior are based on the racist supremacist ideology that the Jews, and only the Jews, are God’s chosen people, that they are the only humans on earth, and the rest of the people are animals created by this discriminative God to serve the Jews, they will definitely and unquestionably face a great deal of legitimate resentment and intolerance.

 

 

.

Eu cred ca poate fi considerat un lider spiritual pentru orice om, indiferent de religia care crede ca il reprezinta, pentru ca faptele lui dovedesc clar ca e omul lui Dumnezeu. Desi apartin religiei ortodoxe, il vad mai apropiat pe papa acesta de sufletul meu decat pe oricare conducator ortodox.
Mai sunt si ziaristii obositi, mai gresesc si ei. Sa-i iertam, ca nu au facut niciun rau cu greseala asta.

 

 

Benjamin Netanyahu: "Iisus a fost aici, pe acest pamant.

Vorbea ebraica".

Cu alte cuvinte: "Suverane Pontif, te-nchini la un evreu, hi, hi, hi..."

 

 

He he he....

Nu a fost cu o intentie anume, aici este vorba de analfabetismul si super profesionalismul ziaristilor romani... :-)

 

 

Schlomo, aydarbo hat!

Salutare, ce mai faceti? In arameeana :)
Iata aici citeva exemple audio din limba lui Iisus Christos. Se mai practica in Malta...

http://aramaeisch.ch/schlomo/fr/dans-le-tram/
Apasati pe "Quelques mots" ;-)

 

 

globalizarea religiilor

Ecumenismul este unitarea religiilor;
crestinismul, iudaismul, religia musulmana, este globalizare!
Nu trebuie sa fie lupte intre religii, dar nici unirea lor nu e buna! Cum sa-l asezi pe Isus Cristos langa Mahomed sau Buda!

 

 

Iisus Hristos vorbeste orice limba

El le-a daruit Apostolilor Sai darul vorbirii in limbi straine lor - glosolalie, atunci cand a trimis peste ei pe Sfantul Duh, care de la Tatal purcede (Ioan 15:26).

 

 

Gasiti pe YouTube in aramaica rugaciunea Tatal Nostru

Exista pe youTube rugaciunea tatal Nostru,in limba aramaica.O reconstituire a rugaciunii in aramaica,asa cum a ar fi fost rostita de Isus Cristos.
…Tatal Nostru Aramaica
…Rugăciunea Tatăl Nostru in Limba Aramaică
… Avvon d-bish-maiya, Tatal nostru Care esti in ceruri, nith-qaddash shim-mukh, sfinteasca-se in numele Tau, Tih-teh mal-chootukh, ...
…Tatal Nostru in limba Aramaica

…Syriac Orthodox Prayer "Abun D'Bashmayo" (The Lord's Prayer)

•de ProjectSyriac

… The Lord's Prayer (Abun D'Bashmayo). Beautifully sung in the language Jesus Christ taught his disciples this exact prayer.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor