Ziare.com

Un gest uluitor al Papei Francisc: Ii lauda pe saracii care cauta prin gunoaie (Video)

de Ionela Samoila
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 22:16

   

Un gest uluitor al Papei Francisc: Ii lauda pe saracii care cauta prin gunoaie (Video)
Papa Francisc face o noua declaratie demna de apreciat, laudandu-i pe oamenii care cotrobaie prin gunoaie in cautarea de bunuri reciclabile.

Suveranul Pontif a realizat si un filmulet pentru a-si transmite mesajul de apreciere fata de cei care protejeaza mediul cautand prin gunoaie lucuri ce pot fi refolosite si reciclate, transmite AP.

Papa Francisc sprijina alaptatul in public: Dati-le oamenilor de mancare!

Cunoscut pentru simplitatea si modestia de care da dovada, Papa Francisc a criticat cultura risipei din societatea contemporana, spunand ca mancarea pe care o aruncam zi de zi ar putea hrani toate gurile flamande ale lumii.

Filmuletul redat mai jos a fost realizat in data de 5 decembrie, cu ocazia unei intruniri pe care Suveranul Pontif a avut cu uniunile muncitoresti din Argentina sa natala. Inregistrarea a fost data publicitatii saptamana aceasta, cu ocazia reuniunii anuale a reciclatorilor de deseuri.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate are dreptate!

Papa ii vede ca pe urmasii lui Iov!
Fireste,unul,doi,e posibil să ajungă un fel de "Prietenul
nostru comun" de Charles Dickens.

 

Cred ca lucrurile pot fi privite si din alt unghi.

Nu "laude" si "aprecieri" trebuie adresate de catre papa celor care mananca din pubelele de gunoi! Ei nu fac asta pentru a proteja mediul, ci ca efect al nedreptatilor si inechitatilor sociale; sunt oameni care nu mai au alte alternative, pentru ca modul in care e structurata umanitatea i-a sufocat si i-a aruncat in acea conditie mizera!
Pot fi ajutati doar cu celebrele sloganuri : "sa-i imbracam pe cei goi!" sau "sa-i hranim pe cei flamanzi!"?? Eu nu cred! S-a dovedit deja ca NU. Biserica ar trebui sa promoveze mentalitati care sa nu ii mai coboare pe oameni la nivelul cainilor vagabonzi. Si eu duc la gunoi mancarea pe care nu o mai folosesc, ambalata special pentru a fi luata de cei care sunt in nevoi, mai mult decat mine, dar asta nu inseamna ca "protejez mediul" si nici nu ajuta, din pacate, la schimbarea mentalitatilor sau ierarhiilor umanitatii...

 

...foarte bine spus @ctmanny

...este o mare bucurie pt. mine sa citesc din ceea ce Ratiunea/Logica ne face de cunoscut,indiferent de persoana prin care lucreaza.
Sincere Felicitari...

PS....daca noi oameni de rand(Rationalisti evident) constatam "anomalia",este posibil ca g.noiul papal/patriarhal si nu numai,sa nu constate....parafrazandute, "ci ca efect al nedreptatilor si inechitatilor sociale" bieti oameni ajung sa caute hrana(posibilitatea de trai) in gunoaie si la mila creaturilor/patriarhale("sa-i imbracam pe cei goi!", "sa-i hranim pe cei flamanzi!"), profund nedrepte si imorale.....oaree...prin "iertarea" nedreptatii/inechitatii se ajunge la Dreptate Sociala!?....sau prin tolerarea idisciplinei la disciplina!?

Incep sa-l apreciez din ce in ce mai mult pe Papa Francisc,

Continua misiunea inceputa de Papa Ioan Paul al II lea. La inceputul acestui secol, lumea are nevoie mai mult decat oricand de pace, intelegere, toleranta, iubire si bunatate. Doar aceste lucruri ne pot feri de o catastrofa si pot schimba lumea in bine, pe toate Biserica le poate raspandi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor