Cotidianul oficial al Vaticanului scrie despre "criza profunda" din Romania

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 16:38
6883 citiri
Cotidianul oficial al Vaticanului scrie despre "criza profunda" din Romania

L'Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a scris despre situatia din Romania, apreciind ca tara noastra trece printr-o "criza profunda".

"Presedintele roman acuza guvernul ca a provocat criza profunda in care s-a prabusit tara", este titlul articolului publicat in L'Osservatore Romano, pe pagina a doua a editiei de joi, conform Radio Vatican.

"Articolul nu exprima punctul de vedere al unei institutii specifice a Sfantului Scaun, dar nu face economie de cuvinte atunci cand isi manifesta ingrijorarea pentru situatia Romaniei", noteaza Radio Vatican.

L'Osservatore Romano scrie ca Romania este afectata de o adevarata "paralizie politica". Nu uita sa mentioneze nici "manifestatiile de protest impunatoare" din marile orase din Romania, scriind si despre protestele de la Cotroceni.

Protestele de la Piata Victoriei, comparate in presa externa cu cele din SUA: E nevoie de demonstratiii ca in Romania

Cum vede presa din Ungaria protestele de la noi: Poporul roman are un simt al corectitudinii mai dezvoltat

Articolul publicat de L'Osservatore Romano este datat cu 8 februarie, data pana la care acopera evenimentele recente din Romania.

Se mentioneaza despre "lipsa de politete institutionala" aratata de presedintii celor doua camere ale Parlamentului fata de presedintele Romaniei (cei doi refuzand sa-l intampine pe Klaus Iohannis), cand acesta a vorbit in Parlament, marti, 7 februarie, se expune pozitia presedintelui - care s-a declarat impotriva schimbarii Executivului si organizarii de alegeri anticipate.

Cotidianul oficial al Vaticanului chiar il citeaza pe Klaus Iohannis cu declaratii facute marti in Parlament. "Retragerea ordonantei contestate si eventualele demisii ale unor ministri e prea putin, de vreme ce a merge acum din nou la votare ar fi prea mult, este o ipoteza care trebuie exclusa a spus presedintele in sala. Ati fost votati si trebuie sa guvernati, dar in mod transparent si cinstit, fara a lua decizii atat de importante noaptea, pe furis", e una dintre declaratiile preluate de cotidian.

Publicatia Vaticanului arata si ca arhiepiscopul de Bucuresti, mons. Ioan Robu, a adresat un indemn la rugaciune pentru tara, dar si un apel catre oamenii politici ca sa se gandeasca numai la binele poporului roman si la viitorul Romaniei.

Radio Vatican aminteste ca, in 2015, surse oficiale anuntau ca papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania, data urmand sa fie stabilita ulterior, pe canale diplomatice.

Actuala criza din Romania complica "inutil si pe nedrept" demersurile menite sa faciliteze vizita Papei in Romania, arata Radio Vatican.

Citeste si:
Iohannis vorbește despre „anomalii generate de SIIJ” la ședința de bilanț a CSM. „Pandemia şi schimbările din mediul politic autohton au frânat reformele” VIDEO
Iohannis vorbește despre „anomalii generate de SIIJ” la ședința de bilanț a CSM. „Pandemia şi schimbările din mediul politic autohton au frânat reformele” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, 7 decembrie, la şedinţa de bilanţ a CSM, că "anomalii" precum cele generate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie trebuie...
Principiul care este exact același la vârsta de trei luni, ca și la vârsta la care ești eligibil pentru o demnitate publică
Principiul care este exact același la vârsta de trei luni, ca și la vârsta la care ești eligibil pentru o demnitate publică
Nu îți trebuie o inteligență mai mare de cea a unui prunc de trei luni, ca să te prinzi că poți controla mediul tău înconjurător, format din alți semeni, de diferite vârste, prin...
Comentarii
dracila11
rank 2
oare de ce dau vina pe președinte
dracila11
rank 2
ma întreb dacă la catolici există cele 10 porunci