Firea sustine ca papa Francisc vine la Bucuresti. Vaticanul n-a anuntat nimic oficial

Vineri, 10 Martie 2017, ora 17:22
5330 citiri
Firea sustine ca papa Francisc vine la Bucuresti. Vaticanul n-a anuntat nimic oficial

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a discutat deja despre o vizita a papei Francisc in Romania, anul viitor, insa Arhiepiscopia Romano-Catolica din tara noastra nu are nicio informatie oficiala in acest sens, venita de la Vatican.

"Am avut astazi o intrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunitatii Sant'Egidio, cu care am discutat despre vizita in Romania, anul viitor, a Suvernului Pontif.

Astept cu emotie si bucurie aceasta vizita in Romania si la Bucuresti a Suveranului Pontif. Ne dorim sa fie un eveniment memorabil, asa cum a fost si vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea in Romania", a scris pe Facebook Gabriela Firea.

La scurt timp, Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Romania, a spus ca "nimeni nu stie nimic exact" la Vatican.

"Am cerut cateva lamuriri la Vatican, unde am un prieten, nimeni nu stie nimic exact. Nu cred ca Sfantul Scaun si-a facut un nou purtator de cuvant. M-a rugat sa spun ca nu exista nicio confirmare pentru anul 2017 si pentru 2018 nu s-a stabilit inca nimic", a spus Dobos, la Digi 24.

Referitor la declaratia primarului Capitalei, Dobos a precizat ca edilul general "poate anunta orice doreste, dar nu este anuntat de Sfantul Scaun deocamdata. Noi ne dorim acest lucru, dar deocamdata nu este nimic sigur".

"Trebuie sa existe invitatii de la forurile competente la nivel national, din partea episcopilor catolici, aceasta invitatie a fost lansata in toamna anului trecut, aceasta invitatie trebuie sa existe si din partea Bisericii Ortodoxe Romane, si din partea institutiilor statului - Presedintie, Guvern.

Nu am vazut exact comunicatul Primariei, doar din ce am aflat din presa. Colegul meu de la Vatican nu stia nimic, iar ambasadorul Vaticanului a spus ca nu exista inca nicio confirmare pentru anul 2018", a mai precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Intrebat cat de importanta este o asemenea vizita, Dobos a precizat: "Asa cum a fost importanta vizita papei Ioan Paul al II-lea in 1999, Romania a iesit dintr-un con de umbra, Romania s-a dezvoltat destul de mult".

Papa Francisc, care este capul Bisericii Catolice din luna martie 2013, este Suveranul Pontif cu cele mai controversate declaratii din ultimele decenii, mai ales in urma tolerantei aratate fata de persoane de altfel stigmatizate de Biserica.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...