Ziare.com

Lucruri mai putin cunoscute din viata Suveranului Pontif, Papa Francisc (Video)

Sambata, 15 Martie 2014, ora 09:55

   

Lucruri mai putin cunoscute din viata Suveranului Pontif, Papa Francisc (Video)
Desi Papa Francisc este, probabil, cel mai popular Papa din istorie, la un an de la venirea sa in fruntea Vaticanului, mai exista inca lucruri pe care nu toata lumea le cunoaste despre el.

In varsta de 77 de ani, Papa a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru pace, a fost ales "Personalitatea anului 2013" de catre revista Time si a aparut pe coperta revistei "Rolling Stone", potrivit ABC News.

Omul care este adulat de opinia publica, dar si de mass-media, este una dintre figurile cele mai recunoscute in intreaga lume.

Va prezentam cateva dintre lucrurile mai putin cunoscute despre Papa Francisc.

A studiat filosofia

Inainte de a fi Papa si chiar Arhiepiscop al orasului Buenos Aires, Papa Francisc a fost cunoscut sub numele de Jorge Mario Bergoglio. S-a nascut la Buenos Aires, Argentina pe 17 decembrie 1936 si a fost cel mai mare dintre cei cinci copii ai unei familii de emigranti italieni.

In tinerete, el a studiat chimia, filosofia si teologia, iar mai tarziu chiar a predat aceste obiecte de studiu. El a devenit arhiepiscop in 1998, iar Papa in 2013.

Este suporter infocat al echipei de fotbal San Lorenzo

Unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Argentina se poate lauda ca-l are printre suporteri si pe Papa Francisc. Clubul San Lorenzo s-a grabit sa-l felicite pe fostul cardinal din Argentina, in primele zile dupa ce a fost ales ca Suveran Pontif.

A fost paznic de noapte intr-un club

Papa Francisc a socat lumea in decembrie anul trecut, cand a recunoscut ca inainte de a deveni preot, el a lucrat ca paznic intr-un club de noapte din Buenos Aires.

A avut o motocicleta Harley-Davidson

Papa Francisc a avut o motocicleta Harley-Davidson, pe care a vandut-o la licitatie, pentru suma de 328.000 de dolari. Banii au fost folositi in scopuri caritabile.

Ii plac tangourile si a avut o prietena

"Imi place tangoul si am dansat atunci cand eram tanar", a spus Papa Francisc in biografia sa din anul 2010. In aceeasi carte, Papa a dezvaluit faptul ca in tinerete a avut o prietena, careia ii placea, de asemenea, tangoul.

A invitat oamenii fara adapost la ziua lui

De ziua sa, cand a implinit 77 de ani, Papa Francisc a invitat un grup de oameni fara adapost sa ia micul dejun la Vatican. Cei trei barbati invitati dorm pe strazi, in afara zidurilor Sfantului Scaun.


ABC Entertainment News | ABC Business News

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor