Ziare.com

Mesajul Papei Francisc pentru musulani, dupa incheierea Ramadanului

de Florin Necula
Luni, 12 August 2013, ora 12:08

   

Mesajul Papei Francisc pentru musulani, dupa incheierea Ramadanului
Papa Francisc le-a cerut crestinilor si musulmanilor sa conlucreze pentru a promova respectul reciproc, in special prin educarea noilor generatii de credinciosi.

Suveranul Pontif i-a salutat pe musulmanii din toata lumea in timpul binecuvantarii de duminica a pelerinilor adunati in Piata Sfantul Petru din Roma, arata BBC.

Papa a spus ca "fratii nostri" musulmani tocmai si-au incheiat sfanta luna a Ramadanului, dedicat postului, rugaciunii si milosteniei.

Basescu, mesaj adresat musulmanilor, cu prilejul incheierii lunii Ramadanului

Suveranul Pontif, care a facut din grija pentru saraci o tema a pontificatului sau, s-a adresat zecilor de mii de pelerini adunati in arsita verii.

Spre deosebire de predecesorii sai, care si-au petrecut verile in vila papala de la Castelul Gandolfo, din afara capitalei Italiei, unde vremea este usor mai racoroasa, Papa a ales sa continue munca la Vatican in timpul vacantei de vara. Papa pregateste reforme importante ale birocratiei de la Vatican, ca un rezultat la scandalurilor in care sunt implicate finantele Sfantului Scaun si abuzul clericilor asupra minorilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1997 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor