Mesajul Vaticanului, dupa vizita premierului Dancila

Vineri, 11 Mai 2018, ora 19:48
6460 citiri
Mesajul Vaticanului, dupa vizita premierului Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

Papa Francisc a vorbit, la intalnirea pe care a avut-o vineri cu prim-ministrul roman Viorica Dancila, despre importanta armoniei in societatea romaneasca pentru cautarea binelui comun.

Papa Francisc a primit-o vineri in audienta pe Viorica Dancila, prim-ministru al Romaniei, care s-a intalnit si cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, impreuna cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pe probleme de relatii intre state, scrie vaticannews.va.

Discutiile purtate s-au concentrat pe bunele relatii bilaterale existente intre Sfantul Scaun si Romania. Au fost subliniate masurile luate pentru favorizarea cooperarii pe plan educational, exprimandu-se speranta ca acesta din urma sa fie reconsolidat prin acorduri oportune.

Au fost facute si referiri la subiecte curente, intre ele importanta armoniei din societatea romaneasca pentru urmarirea unui bine comun.

In plus, au fost analizate prospectiuni pentru viitorul proiectului european, avand in vedere ca Romania va prelua in primul semestru al anului 2019 presedintia Consiliului Uniunii Europene.

De cealalta parte, Guvernul a transmis ca premierul Viorica Dancila i-a multumit papei Francisc pentru atentia generoasa pe care a acordat-o mereu relatiilor cu Romania si a exprimat speranta ca va face o calatorie apostolica in Romania.

"In cursul audierii, a fost discutata si dorinta de a spori prezenta romaneasca la Vatican printr-o serie de manifestari culturale, academice si religioase de inalta tinuta, avand in vedere ca anul acesta este unul special, in care se aniverseaza Centenarul crearii statului roman modern. Inaltul oficial roman a multumit pentru punerea la dispozitie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expozitiei 'Comorile Romaniei la Vatican'.

Premierul Viorica Dancila a subliniat importanta aprofundarii relatiilor dintre Romania si Vatican, inclusiv in contextul special al mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului UE, fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj intregii Europe, avand in vedere vocatia ecumenica a tarii noastre", mai arata Guvernul.

Conform Executivului, discutiile premierului cu Papa Francisc au evidentiat "apropierea de pozitii dintre Romania si Vatican legate de consolidarea proiectului european si centralitatea raportarii la radacinile crestine ale acestuia" si "congruenta de puncte de vedere dintre Romania si Sfantul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internationale, in special in domeniul protejarii drepturilor omului si asigurarii libertatii religioase".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Viorica Dancila Vatican, #Viorica Dancila Papa Francisc , #Papa