Noul Papa. O lectie de umilinta si o manipulare grosolana (Opinii)

Joi, 14 Martie 2013, ora 21:12
18495 citiri
Noul Papa. O lectie de umilinta si o manipulare grosolana (Opinii)

Nu pot sa prezum rele intentii nici macar la politicieni (ei au o prestatie imbecila raportata la o omenire disperata fara sa-si propuna, sunt pur si simplu nesimtiti), daramite de la Papa Francisc, care traverseaza Roma in autobuz si isi face singur tocanita!

Insa dincolo de viata acestui om care a inteles ca minunata poveste a lui Iisus este mai mult decat o bucata de istorie, este o lectie, un indreptar pentru fericire, nu pot sa uit ca Biserica Catolica are mari probleme.

Daca sunt convins de curatenia celui care a ajuns pe scaunul apostolic, nu acelasi lucru pot sa-l afirm despre cei mai multi cardinali din conducerea Bisericii Catolice. Caci daca ei ar fi fost in aceste zile strafulgerati de misiunea adevarata a reprezentantilor clerului, daca ar fi realizat ca intre necesitatile turmei si managementul lor de pastori terestri exista o falie scarboasa, l-ar fi gasit pe Jorje Mario Bergoglio apt combatant inainte sa purceada la cateva tururi de scrutin. Dar le-au trebuit cinci.

Vazand falangele din interiorul Bisericii Catolice ca nu-si pot impune favoritii, ca puterea este mai frumoasa decat acel "ceva" in numele caruia trebuie exercitata, si-au adus aminte ca mai au ceva de rezolvat: credibilitatea. Si astfel au optat pentru Bergolio.

Au identificat functiunea sa de pansament pentru un sir lung de rani: scandalul financiar recent, VatiLeaks, zecile de preoti pedofili, marturisirile exorcistului-sef din preajma scaunului pontifical, preotul Gabriele Amorth, potrivit caruia "Diavolul lucreaza la Vatican". Si sunt numai cele mai recente.

Un cardinal, care nu considera ca umilinta apartine celei mai rele dintre lumi, care si-a ales si un nume de pontif amintind de cel care a glasuit, prin saracie, ca nu da doi bani pe putreziciunea secolului sau, nu putea sa vina mai la tanc. Papa Francisc este menit sa spele din pacatele care au decredibilizat puternic Biserica Catolica. Implicit. Nu-l banuiesc de ipocrizie.

In ce masura se va lasa el manipulat nu stiu. O va face datorita iubirii pentru oameni, pentru scaunul lui Sf. Petru, caruia va incerca sa-i redea imaginea si pura stralucire. Asta va face bine atat Bisericii Catolice si credinciosilor de pe intreg globul, dar si cardinalilor invatati cu puterea vesnica.

Si-a asumat acest risc, il considera mai putin important decat misiunea pe care o are in fata. Manipularea le apartine celorlalti, el este decis sa spulbere senzatia de respingere pe care o simt tot mai multi fata de credinta institutionalizata.

Dar semnalul a fost dat. Francisc, continuatorul Sf. Francisc de Assisi, are o sansa istorica. Reprezinta o farama de speranta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste si:
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....