O masina folosita de papa Francisc s-a vandut la licitatie cu 300.000 de dolari

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 12:18
1951 citiri
O masina folosita de papa Francisc s-a vandut la licitatie cu 300.000 de dolari
Foto: Twitter/@milesnadal

O masina Fiat 500 folosita de papa Francisc in timpul vizitei sale la New York in septembrie anul trecut, scoasa la licitatie, a fost adjudecata pentru 300.000 de dolari, de 12 de ori mai mult decat pretul sau de baza, a anuntat vineri site-ul responsabil cu vanzarea.

Automobilul de culoare neagra este unul dintre cele doua masini Fiat 500L puse la dispozitia suveranului pontif pentru prima sa vizita in metropola americana, relateaza sambata AFP.

Acesta a fost achizitionat de un om de afaceri multimilionar, Miles Nadal, care detine deja mai mult de 130 de masini si motociclete, conform site-ului Charitybuzz.

Micul Fiat a fost scos la licitatie de catre Arhiepiscopia din New York, iar banii stransi vor fi impartiti intre scolile catolice ale Arhiepiscopiei, organizatiile caritabile catolice locale si doua asociatii internationale catolice, Catholic Relief Services si Catholic Near East Welfare Association, a precizat pentru AFP purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei New York, Joseph Zwilling.

Papa Francisc a folosit Fiatul negru aproape peste tot in timpul sejurului sau la New York, atunci cand "nu a mers cu papamobilul", a mai precizat Zwilling.

Site-ul Charitybuzz, care l-a pus in vanzare pe 17 martie, subliniaza ca automobilul aproape nou, cu acoperis transparent, a avut pretul de pornire de 82.000 de dolari stabilit pe baza unor licitatii similare. Pretul sau de baza este de 24.695 de dolari.

Prima persoana care a licitat a oferit 10.500 de dolari. Pretul a ajuns miercuri la 195.000 de dolari, apoi la 300.000 joi, dupa 44 de licitari, relateaza AFP.

Arhiepiscopia inca se gandeste ce va face cu al doilea Fiat folosit de papa la New York, a spus Zwilling. El s-a declarat "sigur" ca acesta va fi folosit "in acelasi mod", pentru a sustine cauzele evidentiate de papa in timpul vizitei sale.

Unul dintre cele doua autoturisme Fiat folosite de papa in Philadephia, in timpul aceleiasi vizite in Statele Unite, intre 22 si 27 septembrie, a fost adjudecat cu 82.000 de dolari la o licitatie desfasurata la sfarsitul lunii ianuarie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Fiat papa Francisc vandut New York , #Papa