Papa Benedict al XVI-lea a adus un omagiu Giulgiului din Torino

Duminica, 02 Mai 2010, ora 23:38
1869 citiri
Papa Benedict al XVI-lea a adus un omagiu Giulgiului din Torino

Papa Benedict al XVI-lea a adus duminica un omagiu Giulgiului din Torino, panza in care ar fi fost invelit si inmormantat Iisus, Suveranul Pontif spunandu-le celor prezenti la Torino ca relicva trebuie considerata un document al misterelor credintei.

Desi Vaticanul nu s-a pronuntat niciodata cu privire la autenticitatea panzei, Papa Benedict s-a rugat timp de patru minute langa giulgiu si le-a transmis celor prezenti la Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul in Torino, acolo unde este expusa panza, ca aceasta trebuie considerata un document al misterelor credintei, transmite CNN.

Giulgiul a fost expus public in Torino pe 10 aprilie, pentru prima data din anul 2000, prezentarea acestuia fiind deschisa pana pe 23 mai. La Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul sunt asteptati sa vada giulgiul peste doua milioane de credinciosi.

Giulgiul, descoperit in Franta in secolul al 14-lea, a fost de-a lungul vremii obiect de veneratie, dar si de controversa. Sfantul Giulgiu din Torino este o panza de in, pastrata la capela regala a Catedralei Sfantul Ioan Botezatorul din Torino, pe care se afla imprimata imaginea corpului unui om care prezinta semne de agresiune fizica si de crucificare.

De-a lungul timpului, Giulgiul a generat numeroase controverse. Astfel, credinciosii crestini il considera a fi o relicva - bucata de in in care a fi fost invelit Iisus Christos dupa crucificare-, in timp ce oamenii de stiinta si o parte din opinia publica (inclusiv persoane crestine) considera ca este vorba de un artefact.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...