Papa Benedict al XVI-lea, invitat in Belarus

Sambata, 21 Iunie 2008, ora 10:18
1295 citiri
Papa Benedict al XVI-lea, invitat in Belarus

Presedintele Belarusului, Aleksadr Lukasenko, l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea sa ii viziteze tara, a anuntat vinei serviciul de presa al Presedintiei.

"Presedintele Belarusului l-a invitat pe Sanctitatea sa Papa Benedict al XVI-lea sa ne viziteze tara, la o data care este convenabila pentru el", a anuntat serviciul de presa, la incheierea unei intalniri a lui Lukasenko cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretat de stat la Vatican, informeaza AFP.

"Multi considera vizata dumneavoastra drept o tentativa a liderilor Belarusului de a-si ameliora relatiile cu Occidentul, cu ajutorul Bisericii Catolice", a declarat Lukasenko, considerat de Statele Unite "ultimul dictator din Europa", la inceputul reuniunii.

"Noi cooperam cu Biserica Catolica de mult timp, eram in dialog cu fostul Papa. (...) Daca relatiile dintre Belarus si Europa se amelioreaza in urma acestor contacte, nu putem decat sa fim multumiti", a adaugat el.

Insa Papa Ioan Paul al II-lea nu a vizitat niciodata Belarusul, tara majoritar ortodoxa, unde doar un locuitor din patru este catolic.

"Biserica Catolica considera ca Belarusul este intr-un fel o punte intre Occident si Orient si este dispusa sa ajute la ameliorarea acestor relatii", a declarat cardinalul Tarcisio Bertone, potrivit traducerii prezentate de serviciul de presa al Presedintiei de la Minsk.

"Belarusul si Biserica Catolica vor pregati semnarea unui acord de cooperare", potrivit sursei citate.

Belarusul este condus de presedintele autoritar Aleksandr Lukasenko, acuzat de incalcarilor ale drepturilor omului si libertatilor din aceasta tara fost sovietica.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Papa Benedict, #invitatie, #Belarus, #Lukasenko , #Papa