Ziare.com

Papa Benedict sustine ca data nasterii lui Iisus Hristos a fost calculata gresit (Video)

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 11:51

   

Papa Benedict sustine ca data nasterii lui Iisus Hristos a fost calculata gresit (Video)
Papa Benedict al XVI-lea crede ca anul nasterii lui Iisus Hristos a fost calculat gresit si ca fiul Domnului s-a nascut cu cativa ani mai devreme decat se credea pana acum.

Potrivit The Telegraph, Suveranul Pontif a facut dezvaluirea in cartea "Iisus din Nazaret: Istorisiri din copilarie", lansata miercuri. Potrivit Papei, calendarul crestin a fost calculat gresit.

Eroarea ar apartine unui calugar din secolul al VI-lea, Dionisie Exiguul (Dionisie cel mic sau Dionisie cel smerit), care ar fi comis o greseala de calcul de cativa ani, astfel ca Iisul Hristos s-ar fi nascut cu cativa ani mai devreme.

Cartea in care Papa Benedict a lansat aceasta ipoteza a fost scoasa la vanzare in milioane de copii in intreaga lume.

Teoria potrivit careia calendarul crestin a fost intocmit pe baza unei erori a mai fost vehiculata in trecut de istorici care sustineau ca Iisus Hristos a fost nascut undeva intre anul 7 si anul 2 inaintea erei noastre.

Dionisie Exiguul a trait in secolul al VI-lea si era originar din estul Europei, mai exact de pe teritoriul actual al Dobrogei, dar a plecat la Roma, unde a devenit preot. A ramas in istorie pentru fixarea cronologiei crestine, calendarul intocmit de el fiind adoptat mai intai in Italia, iar apoi in toate tarile crestine ale lumii.

Teoria privind data venirii in lume a lui Iisus Hristos nu este singura lansata in cartea publicata de Papa Benedict al XVI-lea. Suveranul Pontif sustine si ca, in realitate, Iisus nu s-ar fi nascut la Betleem, ci in Nazaret, precum si ca la scena nasterii Sale nu ar fi asistat nici vitei, nici magari si nici alte animale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14739 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

..De fapt astazi este duminica ! Nici nu te compari cu Ioan Paul !!!

....tii vremea in loc , sau mai degraba ,o dai inapoi !

 

Cand se-amestec' ai nostri-n ceva... Să vedeti ce le-om face-n UE!

.

 

Cui ii folosesc

asemenea cercetari?Cine crede,crede,cine nu,nu!

 

e o recunoastere a unui adevar binecunoscut si bine

argumentat de catre istorici de multa vreme.

Al doilea, te anunt ca adevarul conteaza: daca tu "crezi" ca nu exista forta gravitatiei pe Pamint, iti recomand sa nu te urci niciodata pe turnul Eiffel. Serios.

Citeste mai bine Biblia.

Citeste mai bine.Nu de pe turnul Eiffel se vorbeste in Biblie ci se scrie despre muntele Carantania."Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: Daca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: "Ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe maini, ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau". Iisus i-a raspuns: Iarasi este scris: "Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau" (Matei 4, 5-7)

Discutii,ipoteze

Sunt discutii si ipoteze de amanunt,care vormai fi si in viitor.Ele nu modifica cu nimic credinta si existenta lui Isus Cristos.Daca se poarta discutii legate de data nasterii lui Isus Cristos,este interesant de aratat ca foarte de curand,au fost publicate date exacte despre ziua crucificarii si *** lui Isus Cristos.Revista Internationala de Geologie a analizat perioada respectiva in vederea datarii cu exactitate a cutremurului de care evanghelistul Matei vorbeste in capitolul 27, cutremur produs in momentul *** Mantuitorului. Cataclismul a intunecat cerul si a deschis mormintele conform scrierilor sfinte, asa ca cercetatorii au considerat ca imposibil nedetectarea lui in zona Marii Moarte.
Au fost studiate scrieri ale vremii care inregistrasera asemenea fenomene geologice si astronomice. Geologul Jefferson Williams si colegii sai de la Centrul de Cercetare din Germania au studiat mostre de sol de pe plaja din Ein Gedi de la Marea Moarta. Doua cutremure au intrat in vizorul lor. Unul petrecut in anul 31 i.Hr. si unul datat intre anul 26D.Hr. si 36D.Hr. Cel de-al doilea a avut loc cu siguranta in timpul cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii, adica exact in timpurile descrise de Evanghelie.
Corelarea datelor obtinute de cercetatori cu datele Evangeliilor canonice indica clar data crucificarii ca avand loc intr-o zi de vineri, 3 aprilie, anul 33D.Hr.

 

faci ce faci si cauti explicatii rationale pt "irational" haha

Chiar daca fost cutremure in antichitate (sic) nu ai cum sa verifici daca pseudo-Matei(nu se stie cine a scris acea evanghelie), un literat grec care a scris la vreo 40 de ani dupa eveniment intimplat in Ierusalim, a spus adevarul sau nu. Tu habar n-ai cum functioneaza stiinta, nu-i asa?

O scurta cautare pe Internet reveleaza inca o data cum crestinii falsifica adevarul fara rusine, asa cum comenteaza cineva care a discutat cu geologul in cauza:

The problem is that the report had nothing to do with the dating of the crucifixion. Someone in the media misrepresented the report and then others in the media (myself included) spread the story. I had an e-mail conversation with the principle author of the report, Jefferson Williams. He states:

“The title and byline of the Discovery News article are misleading. We did not determine the date of the crucifixion from earthquake evidence."

http://www.examiner.com/article/geology-report-misrepresented-by-media-over-religion

Continuati sa credeti in minciunile voastre, vorba filozofului George Costanza, "it's not a lie if you believe it" hahaha

Asa de adevarate si de importante sunt scrierile

Asa de adevarate si de importante sunt scrierile unui membru al gastii i-heheu,incat dau mereu un recycle bin.E rau cand esti fanatic,mai ales cand esti de partea minciunii,esti de rea credinta,esti de partea raului,si in general de tot ce este mai rau.

Consecințe amuzante...

Dacă e așa (și ipoteza asta se vehiculează de ceva vreme, Benedict nu e primul...) atunci nu mai sintem in 2012 ci oricind intre 2014 și 2019.
Ceea ce ar dărima teoria cu sfirșitul lumii in ziua de 21.12.2012...

 

tare asta...

cu alte cuvinte papa ne-a salvat de la pieire....a pacalit sfarsitul lumii, aruncandu-ne in viitor, peste momentul fatidic...

De fapt...

...am fi undeva intre 2005 si 2010!...
...Eu unul as prefera inainte de 2008, cand nu erau crize de nici un fel!!!

?

Dacă anul nașterii se mută intre 7 și 2 inainte de Hristos atunci la numărătoarea anilor se adaugă intre 2 și 7 ani.

Aceasta noutate o stiu de 30 de ani

Pentru completare va reamintesc ca ziua nasterii lui Isus nu a fost sarbatorita dintotdeauna pe 25 decembrie. Initial se sarbatorea primavara. Sfarsitul lui dec a fost ales pentru a se suprapune peste saturnaliile romane si a permite o mai usoara penetrare a crestinismului in Imperiul Roman. Asa se explica si faptul ca se mananca porc la sarbatorirea unui rabin evreu.

 

cum le stiu pe toate nemtii astia....

dupa ce merkel taie si spanzura in europa pe plan economic, hopa mitica asta ne ilumineaza cu revelatiile lui pe plan spiritual. Pt postacii portocalii:- va aduc la cunostinta faptul ca popa benedict asta, e nascut si crescut dupa modelul nazist din Germania care exista in anii 30. Deci nu-i mai pupati in atata in poala pe nemti..

 

Papa lapte iar si-a deschis gura

Papalitatea nu cunoaste Scriptura si ce este rau ca nici nu vrea sa o cunoasca ca sa poata atrage atentia omului de la mesajul Scipturii, ca Isus Christos este Fiul lui Dumnezeu, ca este iertat de pacate prin moarte si invierea Lui daca se intoarce la El prin pocainta.
Cartea lansata de pontif este o alta bula papala care va intari negura deasupra catolicilor si a fratilor lor.

Isus Christos este Domnul si numai prin El este mantuire.

 

papa lapte cunaoste biblia mult mai bine decit tine

tu nici n-ai inteles despre ce e vorba in articol: "Papa Benedict sustine ca data nasterii lui Iisus Hristos a fost calculata gresit"

Pe mintea ta, papa recunoaste ceea ce istoricii spun de sute de ani. Dar tu reustesti cumva sa traiesti in Romani chiar si-n epoca Internetului hahaha

@tr

1) crezi ca daca recalculeaza va fi corecta data?

2)Scriptura spune clar ca Isus s-a nascut la Betleem cum a fost prorocit, vine papica cu vestea ca s-a nascut in Nazaret.
tr crezi ca daca esti intodeauna de partea falsului esti smart?

Cu alte cuvinte papa

Ne anunta ca va corela inceputul erei pestilor , cu "nasterea" lui Isus -- Horus Reloaded.

@MOS NICOLAE

unde-am zis ca sint smart? Inca o data, papa recunoaste ceea ce se stie de mult, isus nu s-a nascut pe 25 Dec anul 1.

Side topic: Acest Dionisie, cu toate ca a fost omul lui dumnezeu, nu si-a dat seama ca cifra zero exista. Nu l-a inspirat nimeni hahaah De-aia anul zero nu exista si asta creeaza tot felul de complicatii in calcule. Indienii stiau de cifra zero pe vremurile acelea, dar arabii n-o adusesera inca in Europa. De la dumnezeu, nu se asteapta nimeni la ceva bun si util, el e cu focul si pucioasa hahaha

 

Hi ! Hi ! Hi ! Nene, m-ai dezamagit …

Hi ! Hi ! Hi !

Nene, m-ai dezamagit …

AICI, in Cestia ASTA chiar ca NU esti SMART … )))

Ie-te de CE …

Annuu ZERO
NU poate exista … ))

Timpuu’ NU se poate OPRI, ca sa zici ca Anuu’ Zero …
Timpuu’ CURGE …
Ca SI Creierii Unora … )))

Anuu’ Minus 2. -2
Anuu’ Minus 1, -1

Anuu’ ZERO, ar putea fi botezat ASA, ca si Anuu’ Tr 2006 … )))
Da’ Numaruuu’ de Ani are Sens si respecta Ordinea Naturala a SIRULUI de Numere … Naturale

(Intregi si Pozitive, Anii Negativi NU semnifica Abstractziuni Matematice, ci Faptuu’ ca erau INAINTE de o DATA Anume, o Conventzie…)

NU potzi avea ANUU" Zero SI pentru ca Unuu’ de Doi Ani ar avea in acesta SIR Tr 2006_an TREI Ani …

Io asa avea 68, in Loc de 67 … )))

POTZI s il BOTEZI Zero, sau Zenit, sau Nadir, sau Tr 2006, da’ decurge UN An in PLUS la Varsta REALA … )))

Da’, repet, NU are Sens Matematic de PURA Insiruire, Calendar adica, sa consemnezi un An Zero …

Zero inseamna NIMIC …
Anuu’ inseamna TIMP SCURS, 12 Luni, intre Doua Pozitiuni IDENTICE ale Pamantului pe Orbita, sau, la Vremurile Ante_Copeniciene, a Soarelui pe Cer … )))

In Contabilitate ARE Sens …
ZERO lei, inseamna NIMIC Lei …

ZERO AN, NU se POATE … )))
NU poti sa opresti Timpuu’ …

AM FOST REDUNDANT, RECUNOSC …

Da’ MERITA daca pricepi … )))

Deci, faptuu’ ca Arabii, Putori cum sunt,

erau ocupatzi cu Cordirea Continua a Cadanelor Furate de la Ghiauri,
si NU ne-au dat Cifra Zero de la Tziagnii (Indienii) “Descoperitori" …

NU are relevanta IN_Cestie … )))

Ghilimelele semnifica Faptuu’ ca

NICI Chinejii,
NICI Indienii,
NICI Aztecii,
NICI Egiptenii,

NU au descoperit NIMIC …

@gabiere, nu conteaza ce crezi tu

Mai intii, indienii chiar au inventat cifra zero care a ajuns in Europa la citeva sute de ani dupa Dionisie neinspiratu'.

Al doilea, incurci niste conventii cu care esti tu familiar cu binecunoscute probleme de aritmetica si istorie.

Al treilea, pina implinesti un an, ai virsta de o zi, o luna etc, adica zero ani ;) Nu folosim termenul, dar matematic asa este. Sau depinde cum rotunjiti voi, gabierii, 1/365 hahaha

Continuare la Amartuu' de Tr 2006...

Li s-a DAT de Entitatzi Stravechi, cel mai probabil AIA Scapatzi de pe Pamant in Urma celor Doua sau Trei Catastrofe Atomice Succesive,

Sau revenitzi dupa Expeditii de Mii de Ani si care, vazand CE au facut DIN Civilizatziuni Ramasii pe Pamant cu SEFI cu Dreaqquu’ Ne_Scos din Dansii …

s-au apucat sa REPARE Genetica, facand Inginerie Genetica pe Singuruu’ Animal Compatibil, Primatele Mari … )))

CREATIA “Biblica", adica …
In Concluziune, Io, Marele Gabieruu’,
Fost Profesor Particular

(De Succes, 12 Ani , din ’70 pana in 1982, am trait LIBER si ca un Domn din Meditatii cu un SINGUR Elev, la Domitziliuu’ LUI, si aveam pana la 6000 de lEI pe LUNA … )

te-am simtzit imediat ce te-am citit, in Urma cu doi Ani, cred, ca Matale

NU prea judeci ordonat … )))
Ai CITIT mult, da’ in Graba … )))

SI de AIA scriu Io cu Majuscule …
Sa silesc Cititoruu’ de Postari sa judece …

AIA_DE_"OBOSESTE", pardon, scuzati, bonsoar … )))

Si sa selectez AST_FEL far’ de Gres, Indivizii a caror Parere ma lasa … perpendicular, ca sa fiu politicos …

DE AIA si ii iau la Vale pe Majoritatea Postacks …
Io VREAU sa vorbim SERIOS …

Da’ cand vaz … CELE ce LE vaz la Prea_Multzi Postacks apartzinatoare de Paradigma Cockalar_Ness …

TREBUIE sa ii smotocesc … )))

Cu Senzatzia Ferma, ca de Obicei … )))

ca fac ASANARE Comportamentala …
In Paradigma Cockalar_Ness se IAU Prea_Multe Deciziuni in Romania …

La TOATE, To’arasi Nivelurile de Decizie …
“Rezultatilii" “SE VEDE", To’arasi …

Cel_Mai_Al_Dreaqquu’ de 23 de Ani Cruntzi …

Io NU ma dau SMART
Io ma DAU si ma consider DOAR ordonat in Gandire …

Regretatuu’ Acad. Grigore Moisil spunea :

NU VREAU SPECIALISTI !
VREAU DOAR OAMENI CARE SE PRICEP …

Io, Simpaticuu’ Gabieruu’,

(pentru Oamenii Valabili, Ispravitzi, Io sunt si un Fel de Turnesol pentru Calitatea Indivizilor … )))

spui DOAR :

NU vreau sa am de-a face cu Smart People …
Vreau sa am de-a face doar cu Ordonatzii la Minte …

 

you lost me

io ti-am spus de mult ca nu sint smart, dar cind ma uit in jurul meu prind curaj enorm ;)

NU, NU ai Zero Ani ...

Ai O Luna, Doua Luni ...
sau, in Fractzii Zecimale SUB_Unitare,
0,34 An, 0,72 Ani, CUM Vrei ...

Da' Anuu' ZERO NU potzi avea,IN_Calindar ... :)):)):))

P'Orma Io NU am negat Nicaieri IN Textuu' MEU ca Indienii au descoperit Cifea ZERO ...

Am afirmat FERM (Ca de Obieci ... :)):)):)) ca NU sunt In_Cestiune Indienii cu ZERO ...

IN Concluziune, ZERO NU se cuprinde in Sirul Anilor ...
Timpuu' Curge ...
Precum Unii Creieri ... :)):)):))

Am vrut sa scriu SMART, NU Amart ...
Cand ATAC, NU Atac Cockalar Mode ... :)):)):))

@ Turnul de observatie

In fine( cel putin pentru mine ) n-are deloc nici in fel de importanta ca anul nasterii este socotit gresit.Eu stiu deasemenea din alte surse( mediumnice) ca s-a nascut la Nazareth, asa cum se spune acum.
Se stie ca nici data de 25 decembrie nu este reala.
Ce cu adevarat este IMPORTANT este doar continutul Spiritual a doctrinei Lui, care ne este dat pentru a
il studia si intelege pentru a evolua ( a se mantui )
@ Turnul de observarie...Ti-am rspuns la intrebarile care mi-ai pus la respectivul articol.

 

ai inceput bine, apoi te-ai poticnit rau de tot

care parte-ti place mai mult la spiritul uscatorul de smochini, coda apocaliptica?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor