Ziare.com

Papa Francisc: 13 lucruri esentiale despre viata sa

de Ovidiu Albu
Joi, 14 Martie 2013, ora 13:42

   

Papa Francisc: 13 lucruri esentiale despre viata sa
Proaspat ales Papa, sub numele de Francisc, fostul cardinal Jorge Bergoglio a uimit prin stilul de viata modest si implicarea directa in sprijinul celor nevoiasi sau foarte bolnavi.

Cotidianul britanic The Guardian a alcatuit o lista cu caracteristicile definitorii ale Papei Francisc. Prezentarea, foarte sintetica, in 13 puncte, arata o persoana foarte modesta si non-conformista.

1. Prefera sa mearga cu autobuzul

2. Traieste de mai mult de 50 de ani cu un singur plaman. Celalalt i-a fost eliminat in urma unei infectii.

3. Este fiul unui muncitor italian de la caile ferate

4. Are pregatire de chimist

5. Este primul Papa non-european din era moderna

6. S-a declarat impotriva ca homosexualii sa poata adopta copii, spunand ca este o forma de discriminare fata de copii. Insa, el crede ca utilizarea prezervativelor "ar putea fi permisa" ca forma de a preveni infectiile

7. In 2001, aflat intr-un spital, a spalat si a sarutat picioarele unor bolnavi de SIDA

8. Vorbeste fluent italiana, spaniola si germana

9. Pana acum a locuit intr-un mic apartament, refuzand resedinta oficiala care i se cuvenea ca episcop

10. Le-a transmis argentinienilor sa doneze banii saracilor, in loc sa calatoreasca pana la Roma pentru a sarbatori alegerea sa

11. Se crede ca s-a situat pe locul doi la conclavul din 2005, cand a fost ales Joseph Ratzinger ca Papa

12. Este coautor al unei carti intitulate " Sobre el Cielo y la Tierra" (In Ceruri si pe Pamant). Cartea poate fi achizitionata de pe Internet

13. Desi este adept al doctrinei conservatoare, el i-a criticat pe preotii care refuza sa boteze copiii nascuti de mame necasatorite

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nelămuriri !

1. Nu se spune cine a fost mama sa. Probabil că sa născut intr-o familie unde părinții nu s-au căsătorit la biserică,poate că nu au trăit decit in concubinaj. Acest fapt le-ar cam "puți" unora mai conformiști. Faptu că in doctrina sa el critică preoții care nu botează copii dacă părinții nu sint căsătoriți la biserică.....ar avea o explicație.
2. Toată lumea e uimită că un Jesuit a fost ales Papă. Și le cam dau dreptate. E ca și cum in funcția de Președinte al Rominiei ar fi ales ....Șeful Jandarmeriei. Cine nu știe istorie...le amintesc că Jesuiții au fost dintodeauna Brațul Inarmat al bisericii catolice. Ei judecau și condamnau pe așazișii eretici ,ei utilizau instrumentele de tortură fiind delegați de papalitate și exceptați in fața lui Dumnezeu pentru aceste fapte . Azi.....văd că se accentuiază doar pe faptu că cel numit este milostiv,iubitor,sărac...etc.etc.
3. Jesuiții ,ca forță de represiune impotriva canoanelor bisericești,dispune și de o "armată " secretă ,un fel de CIA sau KGB numită Opus Deii.Ei sunt invizibili neavind sedii,dar sunt cazați temporar pretutindeni unde există o infrastructură bisericească. Această grupare mondială ,fără așezăminte declarate ca atare,este formată din laici conduși de "ofițeri" jesuiți. Actualmente chipurile depășesc 90.000 . Faptele lor de arme incepe de la presiuni asupra elitei biserici și duce pină la eliminări fizice. Laicii fac treaba murdară a lucrurilor. Un exemplu cunoscut. Directorul Băncii Vaticanului din anii 80,cel care a delapidat sume uriașe din visteria papalității in favoarea Franc-Massoneriei ( L-2,loja due ) a fost găsit spinzurat sub un pod al Londrei. Execuție rituală ca pe vremea Inchiziției ceea ce a făcut vilvă iar Opus Deii arătat cu degetu.
4. Cred că alegerea acestui Jesuit se datorează ideii de a face ordine in Biserica Catolică. Scandalurile de corupție,spionaj,homosexualitate,deturnare de fonduri....au devenit in ultimii ani......monedă curentă. Și dacă acest Papă va lua Diavolu strecurat in biserică de coarne.....cu atit mai bine ! Să dea Dumnezeu să reușească !

 

13 lucruri ne-esentiale afisate ostentativ...

...si un lucru esential omis: papa este un criminal, colaborator al regimului dictatorial Galtieri, care a facut cateva zeci de mii de crime in Argentina in urma cu fo 30-40 de ani.

- Iezuiti? Pai, astia erau un fel de criminali: crucea intr-o mana, cutitul/barda/sabia in alta. Astia au facut zeci de milioane de crime in cele doua Americi, de la pueblos-navajo in nord, pana la araucanii din nsud.

 

ce le stii tu pe toate!nu cumva a violat si pinguini,in Tara

De Foc ! Daca aceste 13 puncte sunt reale,mie imi ajunge ! Domnul sa-l calauzeasca ,in misia lui !!!!.....o precizare, nu sunt catolic,sunt ortodox nepracticant,dar am intrat odata,de curiozitate in Catedrala sf.Iosif,mi-a placut !

n-a fost asa cum spui.

N-a fost asa cum spui.
■ Se confirma ca Papa Francesco a intervenit atunci si a cerut dictatorului Videla de ai libera pe cei doi preoti arestati, care erau francezi si luptau impotriva dictaturii.
■ A precizat ca biserica per ansamblu a fost neutra.
Unii au gresit individual si s-au implicat,
impotriva sau de partea dictaturii.

trebuie sa fii sarit de pe fix sa pupi picioarele altor oameni

in public. Daca o faci in privat si sint picioarele unor copii, atunci... esti crestin catolic hahaha

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor