Papa Francisc a acceptat sa se faca un film despre el - vor fi folosite imagini inedite din Arhivele Vaticanului

Sambata, 20 Mai 2017, ora 20:06
4280 citiri
Papa Francisc a acceptat sa se faca un film despre el - vor fi folosite imagini inedite din Arhivele Vaticanului
Foto: Hepta.ro - arhiva

Cineastul german Wim Wenders va regiza un film despre papa Francisc, ce va fi coprodus de Vatican, pe baza unor lungi intrevederi ale regizorului cu suveranul pontif, a anuntat sambata compania americana care a cumparat, la Cannes, dreptul de a distribui pe plan international aceasta pelicula, informeaza AFP.com.

Filmul "Pope Francis: A Man Of His Word" este prima coproductie intre Vatican si un cineast de renume, in care "papa se adreseaza in mod direct publicului, pe teme precum ecologia, imigratia, societatea de consum si dreptatea sociala", au dezvaluit intr-un comunicat de presa reprezentantii companiei americane de distributie Focus Features.

"Nu este o biografie a papei, ci mai degraba un film cu el", precizeaza acelasi comunicat.

Documentarul va utiliza numeroase imagini "exclusive", realizate in timpul calatoriilor papale, provenind din Arhivele Vaticanului.

Proiectul acestui film reprezinta o idee a administratorilor Centrului de televiziune de la Vatican, care doreau sa ilustreze "abordarea papei Francisc fata de lumea contemporana, prin intermediul raspunsurilor sale la o serie de intrebari puse de barbati si femei de toate originile", a subliniat Dario Edoardo Vigano, un prelat de la Vatican.

"Papa Francisc este un exemplu viu pentru un om care se tine de cuvant. In filmul nostru, el vorbeste direct spectatorului, intr-o maniera foarte sincera sii spontana", a explicat cineastul Wim Wenders, in varsta de 71 de ani. "Gratie cooperarii totale a Vaticanului, am avut privilegiul de a beneficia de intrevederi indelungate cu papa Francisc", a adaugat cineastul german.

Wim Wenders a fost catolic practicant in primii 20 de ani din viata lui, inainte de a renunta la religie pentru o perioada si de a se converti dupa aceea la protestantism si de a deveni membru al Bisericii presbiteriene.

Ernst Wilhelm "Wim" Wenders, nascut pe 14 august 1945, este un cineast, dramaturg, scriitor si fotograf, considerat un reprezentant de marca al noului val din cinematografia germana. A fost recompensat cu numeroase premii si distinctii, inclusiv cu trei nominalizari la Oscar la categoria "cel mai bun documentar" - "Buena Vista Social Club" (1999), un film despre cultura muzicala din Cuba, "Pina" (2011), un documentar despre coregrafa de dans contemporan Pina Bausch, si "The Salt of the Earth" (2014), un proiect dedicat fotografului brazilian Sebastiao Salgado.

A castigat si un premiu BAFTA pentru cel mai bun regizor cu filmul "Paris, Texas" (1984), care a fost recompensat si cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. De altfel, multe dintre peliculele sale au fost premiate la Cannes, inclusiv "Wings of Desire" (1987), care i-a adus lui Wim Wenders premiul pentru regie la editia din 1987 organizata pe Croazeta.

In 2000, a castigat Premiul Juriului - Ursul de Argint - la Berlin cu pelicula "The Million Dollars Hotel". Tot la Berlinala, a primit un Urs de Aur onorific, in 2015.

In 1982, Wim Wenders a castigat Leul de Aur si premiul FIPRESCI la Festivalul de la Venetia cu pelicula "Der Stand der Dinge".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#film Papa Francisc , #Papa