Papa Francisc a cucerit inimile oamenilor de la primele cuvinte

Joi, 14 Martie 2013, ora 07:54
5741 citiri
Papa Francisc a cucerit inimile oamenilor de la primele cuvinte

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires a fost ales, surprinzator, al 226-lea Papa al Bisericii Catolice. Este primul Papa latino-american si primul preot iezuit in fruntea catolicismului.

Huffington Post descrie cum Papa Francisc, in varsta de 76 de ani, a aparut la balconul bazilicii Sf Petru, la peste o ora dupa ce fumul alb s-a ridicat deasupra Capelei Sixtine. In fata multimii de mii de oameni adunate in piata, noul Papa a binecuvantat rostind traditionalul "Urbi et Orbi".

Papa Francisc s-a rugat pentru Biserica, papalitate si pentru predecesorul sau, Papa Benedict al XVI-lea. "Asa cum stiti, datoria Conclavului a fost sa numeasca un nou episcop al Romei.

Pare-se ca fratii mei cardinali au ales unul de departe, si iata-ma aici", a glumit noul Papa, adaugand ca multumeste pentru sustinerea lor, a comunitatii si a episcopului de Roma.

"In primul rand si cel mai important, vreau sa ne rugam pentru Papa Benedict al XVI-lea, sa ne rugam cu totii impreuna, pentru ca a fost binecuvantat de Domnul si pazit de acesta", au fost urmatoarele cuvinte ale noului Papa.

In timpul scurtului sau discurs, noul Suveran Pontif a cucerit inimile oamenilor din multime. Pentru prima data, un Papa s-a inchinat in fata oamenilor pe care urma sa-i binecuvanteze, si le-a cerut, la randul sau, binecuvantarea, scrie New York Times.

"Am o rugaminte, inainte de a va da binecuvantarea mea, v-as cere sa va rugati pentru mine, ca binecuvantare a oamenilor pentru episcopul lor. Maine, ma voi ruga la Fecioara pentru ca ea sa apere orasul Romei. Pe maine, pe curand. Noapte buna si odihna placuta", au fost ultimele cuvinte ale primului discurs al Papei.

Noul Papa a fost ales. Jorge Mario Bergoglio este Papa Francisc

"S-a inchinat in fata poporului sau. Va puteti imagina un gest mai umil?", se intreaba Gabriele Nicoli, prezent in piata Sfantul Petru. "Mi-au dat lacrimile cand a cerut binecuvantarea noastra, inainte de a ne binecuvanta", a spus Fabrizio Venanzoni.

Francisc a fost ales Papa dupa doua zile in care cardinalii au votat, de cinci ori, numele noului Papa. Nimeni nu va afla vreodata numele celorlalti candidati, dar se stie ca Francis a primit cel putin 77 de voturi, adica minim de doua treimi necesare pentru a ajunge Papa.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...