Ziare.com

Papa Francisc, dispus sa boteze extraterestri: Daca maine ar veni o expeditie a martienilor...

Marti, 13 Mai 2014, ora 23:28

   

Papa Francisc, dispus sa boteze extraterestri: Daca maine ar veni o expeditie a martienilor...
Intr-o predica tinuta in aceasta saptamana la Casa Santa Marta de la Vatican, Papa Francisc a facut o declaratie suprinzatoare, afirmand ca el ar fi dispus sa boteze chiar si extraterestri, iar usile Bisericii Catolice sunt deschise pentru toata lumea.

Cu aceasta ocazie Suveranul Pontif a amintit de povestea evocata in Biblie despre convertirea primilor pagani la crestinism, potrivit unei stiri publicate de Radio Vatican si preluata de The Independent.

Papa Francisc a spus ca religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise", unde crestinii au acceptat Duhul Sfant.

"Daca, spre exemplu, maine o expeditie a martienilor ar veni la noi si unul ar spune 'Vreau sa fiu botezat!', ce se va intampla?", a spus Papa.

"Cine suntem noi sa inchidem usile Duhului Sfant?", aceasta a fost intrebarea pe care Papa Francisc a repetat-o in timpul predicii sale, la liturghia de la Casa Santa Marta, Vatican.

"Duhul Sfant este prezenta vie a lui Dumnezeu in Biserica. El face ca Biserica sa existe, pastreaza Biserica sa mearga mai departe. Mereu si mereu, dincolo de limite. Duhul Sfant cu darurile Sale calauzeste Biserica", a explicat Papa Francisc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

batrine incepe cu

Inceputu,lasa preotii sa se insoare,ca toata lumea.. si vor dispare in mare.. pedofilia....Fa o singura religie Crestina...toti o apa si un pamint, dar asta inseamna...ca popii sa lase de la ei..si sa gindeasca la viitorul crestinatatii....lasa-i pe extraterestri...vin-o pe pamint...popa pt enoriasi...pe banii lor si care te venereaza...pina la urma esti un angajat,al oamenilor,fa-ti datoria...nu te mai da avion...din simplu angajat....

 

Religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise"

doar atunci cand a fost vorba sa adune noi enoriași, iar metoda nu a contat. Fie i-a convertit pe băștinași cu forța, fie i-a adoptat cu credințele lor, determinand astfel sincretismul religios, ceea ce e o incălcare flagrantă a credinței creștine:"Si ce invoire este intre Hristos si Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Sau ce intelegere este intre templul lui Dumnezeu si idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: "Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu". De aceea: "Iesiti din mijlocul lor si vă osebiti, zice Domnul, si de ce este necurat să nu vă atingeti si Eu vă voi primi pe voi. Si voi fi vouă tată, si veti fi Mie fii si fiice"-2 Corinteni 6:16-18

Avand in vedere că se apropie Cupa Mondială din Brazilia dau un exemplu despre cum a fost "Religia catolica a fost o biserica a usilor deschise"

 

Religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise" -2

‘Imbold la credinta adevărată’
Desi statisticile diferă, se pare că peste 6 milioane de africani apartinand triburilor yoruba, bantu si altor triburi au fost adusi in Brazilia ca sclavi intre jumătatea secolului al XVI-lea si 1888, an in care sclavia a fost, in sfarsit, abolită. In Brazilia, amestecul de credinte traditionale africane si catolicism este deci o mostenire lăsată de sclavie.
Cu toate că insista ca toti sclavii să fie convertiti, Biserica Catolică a binecuvantat totusi introducerea in catolicism a unor elemente ale religiei africane. Potrivit istoricului Roger Bastide, misionarii iezuiti considerau că oamenii de origine africană trebuiau atrasi la catolicism cu muzică si dans, ca niste copii. Ei se puteau folosi chiar si de faptul că acestora le plăceau titlurile si pozitiile de onoare. "Nu trebuie fortati să renunte complet la obiceiurile lor“, scria Bastide. "Ele trebuie evaluate, iar cele acceptabile folosite ca imbold spre a-i aduce la credinta adevărată.“
In diverse confrerii religioase alcătuite numai din africani, precum cele dedicate "sfantului“ catolic Benedict si Fecioarei Rozariului, multor traditii africane li s-a dat o poleială "crestină“. O dată pe an, de ziua "sfantului“ Benedict, astfel de confrerii aleg dintre membrii lor un rege si o regină, obicei care isi are originea in succesiunea regilor tribali din Africa.

 

Religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise" -3

"Sfinti“ sau orixás?
Atat in religiile africane, cat si in catolicism e răspandită credinta in multi mijlocitori intre Dumnezeu si om. De exemplu, cei din tribul yoruba cred in orixás. Se spune că acestia sunt războinici si regi deveniti sfinti, care detin controlul asupra fortelor naturii si slujesc ca intermediari intre oameni si zeul lor suprem, Olorun. In mod asemănător, romano-catolicii cred că "sfintii“ mijlocesc intre Dumnezeu si oameni. In plus, ei invocă unii "sfinti“ pentru a fi ocrotiti in anumite activităti.
In loc să renunte la inchinarea adusă acestor orixás, multi sclavi si-au mascat devotiunea fată de ei prin venerarea unor "sfinti“ cu trăsături asemănătoare. Astfel, Ogun, zeul războiului pentru cei din tribul yoruba, a preluat identitatea "sfintilor“ catolici Anton sau Gheorghe, ambii eroi-soldati ai crestinătătii.
La fel, Yemanjá, mama tuturor orixás si zeita mării, corespunde diverselor "infătisări“ ale Fecioarei Maria. Sfantul Bonfim, cel mai indrăgit "sfant“ al orasului Salvador, ii corespunde lui Oxalá, zeul suprem al panteonului tribului yoruba. Aceste zeităti asociate unele cu altele sunt incă sărbătorite in ritualul anual al spălării treptelor bisericii.
"Oamenii de aici cred cu sinceritate si cu aceeasi convingere in Isus, in sfintii catolici si in orixás“, spune un preot catolic din orasul Salvador. "Multi trec pe la toate religiile“, adaugă un antropolog brazilian. "Ies de la liturghie dintr-o biserică catolică si merg direct la un centru [african] al religiei candomblé.“
Acest amestec de catolicism si credinte africane e un subiect delicat. Lucas Moreira, fost presedinte al Conferintei Episcopale Catolice din Brazilia, a declarat: "Fiecare trebuie să-si urmeze propria credintă, fără să amestece invătăturile mai multor religii“. Iar un alt episcop catolic a făcut următoarea observatie: "Sincretismul e o realitate ce sfidează biserica“.
S-au format deja două tabere. Clericii mai conservatori sunt impotriva a ceea ce ei consideră a fi un lucru păgan si demonic, in timp ce altii sunt in favoarea includerii in ritualurile Bisericii Catolice a simbolurilor si a dansurilor africane.

 

Religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise" -4

Ce-ar spune Isus?
Isus Cristos, Fondatorul crestinismului, a predicat mai multor grupuri etnice si religioase. Insă el a fost foarte categoric cand a făcut afirmatia: "Inchinătorii adevărati i se vor inchina Tatălui cu spirit si adevăr, căci, intr-adevăr, unii ca acestia caută Tatăl ca să i se inchine“ (Ioan 4:23). Mai mult, Isus a explicat că Tatăl, Dumnezeu, ne dezvăluie adevărul prin intermediul Cuvantului Său, Biblia. — Ioan 17:17.
Isus si-a instruit discipolii să-i invete ‘pe oamenii tuturor natiunilor să respecte tot ce le poruncise el’ (Matei 28:19, 20). El n-a lăsat niciodată să se inteleagă că discipolii ar putea modifica invătăturile sale ca să-i atragă pe cei cu traditii si convingeri diferite. In zilele apostolilor, unii oameni au incercat să introducă idei si obiceiuri preluate de la alte religii. Insă aceste incercări au fost condamnate. "Iesiti din mijlocul lor si separati-vă“, a scris apostolul Pavel, ‘si Dumnezeu vă va primi’. — 2 Corinteni 6:17.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor