Papa Francisc le cere clericilor catolici sa fie umili, nu ipocriti

Sambata, 16 August 2014, ora 16:10
1718 citiri
Papa Francisc le cere clericilor catolici sa fie umili, nu ipocriti
Foto: thedialog.org

Papa Francisc le-a transmis sambata un avertisment clar clericilor catolici, afirmand ca aceia care predica saracia, dar traiesc o viata materiala bogata sunt ipocriti care fac rau imaginii si misiunii Bisericii.

In cea de a treia zi a vizitei sale in Coreea de Sud, Papa Francisc a oficiat o slujba in aer liber cu o asistenta uriasa in centrul capitalei Seul, unde a denuntat diviziunea in crestere intre cei avuti si cei nevoiasi, facand apel la oamenii din societatile indestulate "sa asculte strigatul celor saraci" dintre ei, relateaza Reuters.

Apoi, Suveranul Pontif s-a deplasat cu elicopterul la un centru social pentru persoane cu handicap si oameni fara adapost din orasul Kkottongnae, aflat la sud-est de Seul. Aici Papa i-a consolat pe copiii si pe adultii bolnavi, unii dintre ei desfigurati sau cu dizabilitati severe.

Francisc a refuzat sa foloseasca scaunul confortabil care i s-a pregatit, afirmand ca ar dori sa ramana in picioare. Respectand traditia locala, Papa si-a scos pantofii cand a patruns in centrul social.

Papa Francisc: Societatile bogate sunt afectate de "cancerul disperarii"

Mai tarziu, intr-o alta sectiune a centrului local, Francisc le-a adus un elogiu clericilor care isi dedica vietile celor nevoiasi si a facut apel la ei sa ramana pe calea cea buna.

"Ipocrizia acelor femei si barbati hirotonisiti care au depus juraminte ale saraciei dar traiesc ca bogatii ranesc sufletele celor credinciosi si fac rau Bisericii", a spus el.

Suveranul Pontif a facut de mai multe ori apel la clericii romano catolici sa traiasca vieti mai simple si a renuntat la apartamentele papale de la Vatican pentru a trai in casa de oaspeti a Bisericii.

Papa Francisc, vizita istorica in Coreea de Sud - vecinii din Nord au lansat rachete (Video)

In luna martie, Papa l-a inlaturat pe un prelat cunoscut sub numele de "episcopul bling", intrucat a cheltuit 31 de milioane de euro din fondurile bisericii pentru amenajarea unei resedinte extravagante.

In SUA, arhiepiscopul din Atlanta si-a cerut scuze public pentru ca a construit un corp de cladire de 2,2 milioane de dolari pentru a-l folosi ca locuinta personala si a promis ca va vinde imobilul.

Pe de alta parte, Papa Francisc a glumit cu prelatii de la centrul social pe care l-a vizitat. El le-a spus acestora ca trebuie sa-si intrerupa vizita pentru ca daca va pleca dupa caderea intunericului "elicopterele risca sa se prabuseasca pe munte".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri, 21 februarie, că a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în luna iunie. Această mutare ridică mai multe semne de întrebare în ceea...
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
#Papa Francisc Seul saracie, #Papa Francisc clerici , #Papa