Papa Francisc: Omenirea este la un "pas de sinucidere"

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 22:33
6576 citiri
Papa Francisc: Omenirea este la un "pas de sinucidere"
Foto: Facebook/Unofficial Pope Francis

Papa Francisc a declarat luni ca incalzirea globala impinge omenirea la "un pas de sinucidere" si liderii mondiali reuniti la Paris, in cadrul conferintei ONU dedicate temelor climatice (COP21), trebuie sa actioneze "acum ori niciodata".

"Nu sunt sigur (de rezultatele COP21), dar ceea ce pot sa spun este acum ori niciodata", a spus papa presei in avion in timpul intoarcerii la Roma dupa turneul sau in Africa.

151 de lideri mondiali decid viitorul planetei la o conferinta privind clima - Ce spun Obama si Putin (Galerie foto)

De la conferinta de la Kyoto din 1997, "s-a facut putin" si "in fiecare an, problemele sunt mai grave", iar aceasta poate arata, "pentru a utiliza un cuvant puternic, ca suntem aproape de sinucidere", a insistat pontiful argentinian.

"Majoritatea celor care sunt la Paris vor sa faca ceva. Am incredere ca vor face, ei au bunavointa si eu ma rog pentru aceasta", a mai spus papa.

Francisc este foarte angajat in lupta impotriva incalzirii globale. In aceasta primavara, el a consacrat acestei teme o importanta enciclica, in care aminteste ca degradarea climei provoaca o degradare a vietii celor mai saraci, cauzand poluare, dezastre naturale, boli, razboaie si migratie.

Ca raspuns, papa Francisc pledeaza pentru o forma de descrestere economica si o revolutie energetica care sa duca la un moment dat la abandonarea completa a combustibililor fosili.

El a cerut in mod repetat ca la conferinta de la Paris sa se ajunga la un acord cu caracter obligatoriu, conform caruia tarile cele mai bogate le vor ajuta financiar si tehnic pe cele mai sarace sa realizeze aceasta revolutie ecologica.

Sfantul Scaun a fost reprezentat luni la deschiderea COP21 de cardinalul Pietro Parolin, numarul doi in Biserica Catolica, care a parasit delegatia papala in Africa pentru a se alatura reuniunii de la Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incalzire globala Papa Francisc, #incalzire climatica papa Francisc , #Papa