Papa Francisc, primit de un ateu intr-o vizita istorica: Un eveniment ce ne umple de speranta (Video)

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 12:23
3741 citiri
Papa Francisc, primit de un ateu intr-o vizita istorica: Un eveniment ce ne umple de speranta (Video)
Foto: Captura Youtube/Vatican

Papa Francisc a indemnat, sambata, Cuba si Statele Unite sa ofere un exemplu pentru lume si "sa persevereze" in reconciliere si apropierea diplomatica, in care el a jucat un rol major.

"De cateva luni incoace, am asistat la un eveniment ce ne umple de speranta: procesul de normalizare a relatiilor", a declarat Papa la sosirea in Cuba, noteaza agentia Reuters.

"Indemn liderii politici sa persevereze pe aceasta cale... ca un exemplu de reconciliere pentru intreaga lume", a adaugat papa Francisc, intr-un discurs la aeroportul din Havana.

El a salutat, de asemenea, cooperarea care s-a imbunatatit foarte mult intre guvernul cubanez si Biserica Romano-Catolica si a incurajat Cuba sa continue sa ofere libertate pentru Biserica pentru a-si indeplini misiunea, adauga Reuters.

Papa Francisc a sosit sambata in Cuba pentru o vizita de patru zile, prima etapa a unui turneu istoric de noua zile in cursul caruia se va duce, de asemenea, in Statele Unite, informeaza agentiile DPA si France Presse.

Papa Francisc, vizita istorica in Cuba

In timpul vizitei in Cuba, cea mai lunga a pontificatului sau si a treia a unui papa pe insula dupa 1998, Francisc se va duce succesiv la Havana, Holguin si Santiago, inainte de a pleca spre Washington marti seara.

Presedintele cubanez Raul Castro, un marxist si ateu care s-a declarat in trecut un mare admirator al lui Francisc nascut in Argentina, l-a intampinat pe pontif la Aeroportul International Jose Marti din Havana, noteaza DPA.

Francisc a dat mana cu Castro si a primit flori de la un grup de copii cubanezi, urmand apoi ceremonia cu onoruri militare pentru seful statului Vatican. Papa Francisc si Raul Castro s-au intalnit deja la Vatican in luna mai.

Francisc este al treilea papa care viziteaza Cuba comunista dupa Ioan Paul al II-lea in 1998 si Benedict al XVI-lea in 2012. El are programata o intalnire si cu fostul presedinte Fidel Castro duminica.

La Havana, primul contact important al papei cu multimea va fi slujba de duminica din Piata Revolutiei, inainte de o intalnire cu actualul lider, presedintele Raul Castro, fratele lui Fidel.

Marea dezamagire a papei Francisc de cand este la Vatican

Si Ioan Paul al II-lea si Benedict al XVI-lea au tinut slujbe in acelasi loc simbolic al revolutiei cubaneze.

Papa Francisc, care a contribuit la o apropiere diplomatica intre Washington si Havana, urmeaza sa se duca in Statele Unite marti si sa ramana acolo pana pe 27 septembrie, cu opriri la Washington, New York si Philadelphia.

Aceasta va fi cea mai lunga vizita in strainatate a lui Francisc dupa ce el a fost ales seful Bisericii Catolice in urma cu doi ani si jumatate, mai noteaza DPA.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Papa Francisc vizita Cuba, #Papa Francisc Raul Castro, #Papa Francisc America vizita , #Papa