Papa Francisc, intalnire cu doi cardinali canadieni in contextul descoperirii a 215 ramasite a unor copii pe terenul unei foste scoli catolice

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 01:30
4861 citiri
Papa Francisc, intalnire cu doi cardinali canadieni in contextul descoperirii a 215 ramasite a unor copii pe terenul unei foste scoli catolice
Papa Francisc la Vatican

Papa Francisc s-a intalnit sambata cu cei doi cardinali canadieni de la Vatican, in contextul in care Canada este in stare de soc dupa descoperirea ramasitelor a 215 copii pe terenul unei foste scoli rezidentiale pentru copii indigeni administrate de Biserica Catolica, informeaza Reuters.

Intalnirile cu cardinalii Michael Czerny si Marc Ouellet au avut loc separat, a precizat Vaticanul.

Ouellet se intalneste cu papa in fiecare sambata in calitatea sa de prefect al Congregatiei pentru Episcopi, insa Czerny, expertul Vaticanului in materie de migranti si refugiati, nu are programata o astfel de intalnire saptamanala.

Desi Vaticanul nu a declarat ce anume s-a discutat in aceste audiente private, surse diplomatice sustin ca ar fi extrem de neobisnuit ca evenimentele recente din Canada sa nu fi aparut pe agenda discutiilor.

Aceste audiente au loc in contextul in care numerosi canadieni au solicitat papei Francisc sa isi ceara scuze oficial pentru rolul Bisericii Catolice in administrarea acestor scoli rezidentiale, care au functionat intre 1831 si 1996, si au fost conduse de mai multe confesiuni crestine in numele autoritatilor.

Sistemul scolilor rezidentiale din Canada, care a separat fortat copiii indigeni de familiile lor, a constituit un genocid cultural, conform concluziilor unei anchete din 2015, care a durat sase ani.

Ancheta a documentat abuzuri fizice, violuri, cazuri de malnutritie si alte atrocitati suferite de multi dintre cei 150.000 de copii inscrisi la acest tip de scoli. Ancheta a constatat, de asemenea, ca peste 4.100 copii au murit in perioada frecventarii acestor scoli rezidentiale.

Moartea celor 215 copii, ingropati pe terenul fostei scoli rezidentiale Kamloops din Columbia Britanica, inchisa in 1978, se pare ca nu a fost inclusa in acest bilant si nici nu a fost documentata pana la aceasta descoperire.

In 2008, guvernul canadian si-a cerut scuze oficial pentru acest sistem de educatie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#Papa Francisc, #Canada, #descoperire, #ramasite, #copii, #teren, #scoala catolica , #Papa
Comentarii
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Cum sa faci din niste salbatici oameni civilizatin in 100 de ani ?
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"In 2008, guvernul canadian si-a cerut scuze oficial pentru acest