Papa Francisc va folosi, la Iasi, un papamobil fabricat in Romania

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 08:47
5845 citiri
Papa Francisc va folosi, la Iasi, un papamobil fabricat in Romania
Foto: Twitter/Pope Francis

Primarul Mihai Chirica a declarat, marti, ca, in timpul vizitei sale la Iasi, papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat in Romania, iar pentru a asigura ordinea, municipalitatea va amplasa in zona centrala cinci kilometri de gard de protectie.

"Tot ceea ce ne dorim e sa transmitem mesajul ca Iasiul si Romania sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvaluire, papamobilul va fi romanesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucreaza la cele doua papamobil cu ajutorul carora Papa Francisc va vizita Romania", a spus Mihai Chirica intr-o conferinta de presa organizata de Dieceza Romano Catolica Iasi.

Potrivit primarului, pentru pelerinii care vor veni pe 1 iunie la Iasi pentru a-l intalni pe papa Francisc, vor fi puse la dispozitie 150 de autobuze de la Compania de Transport Public, care vor circula pe un traseu special.

"Fiecare parohie va avea un cod de culoare si va sti unde trebuie sa ajunga. Vom incerca sa tinem controlul celor care vor fi acolo. Cei care cred ca vom fi exagerati, nu vom fi exagerati. Toate fortele de ordine si de paza vor participa la eveniment.

Nu stiu care va fi efectivul lor. Estimam ca vor fi aproape cinci kilometri de gard de protectie. Nu s-a mai intamplat vreodata asa ceva si, daca nu exista garduri in tot Inspectoratul Jandarmeriei Romane, le vom gasi. Avem primele 400 garduri deja fabricate, mai imprumutam, cautam si in alte zone din Europa. Este o vizita importanta si trebuie luate toate masurile de siguranta", a afirmat Mihai Chirica.

Edilul a adaugat ca zona centrala a Iasiului va fi inchisa in ziua in care papa va vizita orasul, traseele pentru transportul public local vor fi reorganizate, vor fi trasee speciale intre Gara si Palatul Culturii.

Autoritatile locale vor inchide Splaiul Bahlui, pe ambele maluri, intre zona Podul de Piatra pana la Podul Sfantul Ioan.

Accesul in zona centrala va fi controlat, nu se va patrunde cu obiecte contondente, umbrele, sticle sau lichide. De asemenea, va fi organizata o zona de camping pentru cei care vor dori sa stea in Iasi mai mult timp si nu au mai gasit locuri de cazare. Totodata, vor fi infiintate si centre de informare atat in interiorul orasului, cat si in exterior.

Papa le va vorbi credinciosilor de pe o scena de peste 50 de metri care va fi amplasata in fata Palatului Culturii, in fata statuii lui Stefan cel Mare. In fata scenei vor fi scaunele pe care vor sta o parte dintre invitati. Pelerinii din tara si din strainatate vor fi impartiti in opt zone, iar in tot orasul vor fi amplasate ecrane panoramice.

Papa Francisc va efectua o vizita in Romania intre 31 mai si 2 iunie 2019, sub genericul "Sa mergem impreuna".

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Episcopiei Romano Catolice Iasi, in dupa-amiaza zilei de 1 iunie, papa Francisc va sosi cu elicopterul pe Aeroportul International Iasi. La ora 17:25, va vizita catedrala "Sfanta Fecioara Maria Regina", dupa care va avea intalnirea mariana cu tinerii si cu familiile pe platforma din fata Palatului Culturii. Aici, Papa Francisc va tine un discurs, dupa care, la ora 19:00, va pleca cu avionul spre Bucuresti.

"Sarbatoarea intalnirii cu Sfantul Parinte de la Iasi va fi traita sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, iar toti credinciosii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte impreuna cu Papa Francisc. Protagonistii intalnirii cu Sfantul Parinte vor fi tinerii si familiile, catre care se va indrepta si mesajul special al urmasului sfantului Petru", sustin reprezentantii Episcopiei Romano Catolice Iasi.

Iata programul complet al vizitei papei Francisc in Romania: De la rugaciuni cu patriarhul Daniel si slujba pe Campia Libertatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Papa Francisc papamobil Romania, #Papa Francisc vizita Romania , #Papa