Ziare.com

Papa Francisc vrea sa reformeze Biserica Catolica - cere descentralizarea puterii de la Vatican

de Arina Ciocildau
Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 23:08

   

Papa Francisc vrea sa reformeze Biserica Catolica - cere descentralizarea puterii de la Vatican
Pentru prima oara in istorie, Papa Francisc a cerut Bisericii Catolice sa descentralizeze puterea de la Vatican.

Suveranul Pontif a transmis, printr-un document oficial, ca asteapta sugestii cu privire la schimbarile de putere ale papalitatii, scrie BBC.

Luna trecuta, Papa s-a intalnit cu un grup de cardinali pentru a discuta reforma birocratiei de la Vatican. Cu putin timp inainte, Suveranul Pontif a declarat ca Vaticanul a devenit prea interesat de el insusi si trebuie sa renunte la a mai fi exclusivist.

"Centralizarea excesiva nu simplifica viata Bisericii ba, mai mult, complica situatia si chiar sta in calea telului misionar", se arata in document.

In documentul facut public de Vatican sunt prezentate viziunile noului Papa in ceea ce priveste sapte puncte cheie: reforma Bisericii si misiunile sale, tentatiile cu care se confrunta preotii, Biserica inteleasa ca "toti oamenii lui Dumnezeu", predica si pregatirea ei, includerea saracilor in societate, pace si dialog in societate, motivatii spirituale pentru misiune.

Acest document reprezinta inceputul unui program menit sa redefineasca scopul misionar al Bisericii. In acelasi context, Papa indeamna la toleranta fata de persoane de alte religii, cum ar fi musulmanii.

"Trebuie sa ii priviti cu afectiune si respect pe imigrantii musulmani din tarile noastre, in acelasi fel in care am vrea si noi sa fim priviti in tarile de traditie islamica", se arata in document.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor