Papa si-a dat demisia din cauza unei retele de homesexuali la Vatican?

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 22:45
11229 citiri
Papa si-a dat demisia din cauza unei retele de homesexuali la Vatican?
Foto: Arhiva

Decizia papei Benedict al XVI-lea de a-si da demisia ar fi fost influentata de o "retea de homosexuali" din interiorul Vaticanului, dintre care unii erau santajati din afara, potrivit unui raport al ziarului italian La Repubblica.

Ziarul sustine ca reteaua a fost descrisa intr-un raport prezentat papei de cardinalii desemnati sa investigheze asa-numitul scandal "Vatileaks", din 2012, relateaza The Independent.

Astfel, se pare ca Papa a luat decizia sa-si dea demisia in jurul datei de 17 decembrie 2012, cand a primit dosarul "Vatileaks" de la cei trei cardinali.

Dosarul, care a fost comandat chiar de Benedict, a fost intocmit dupa ce majordomul papei, Paolo Grabiele, a fost arestat si acuzat de furtul unor scrisori in care Vaticanul era descris drept un loc plin de intrigi si lupte interne. Cei trei cardinali au fost Julian Herranz, din Spania, Salvatore De Giorgi, fost arhiepiscop de Palermo, si Jozef Tomko, din Slovacia.

In dosar se precizeaza ca exista mai multe factiuni in Vatican, printre care si una in care indivizii sunt "uniti de orientarea sexuala". Ziarul italian sustine ca in dosar s-ar preciza ca membrii acestei grupari ar fi fost santajati de persoane din afara, cu care intretineau relatii "de o natura lumeasca". Potrivit unei surse citate de ziar, "totul se invarte in jurul nerespectarii poruncilor a sasea si a saptea".

Porunca sase interzice adulterul, dar este legata si de doctrina catolica privind interzicerea actelor homesexuale, iar porunca a saptea interzice furtul.

De asemenea, in dosar s-ar identifica o serie de locuri de intalniri in Roma si in jurul capitalei Italiei.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, nu a dorit sa confirme sau sa infirme informatiile. "Nici unul dintre cardinali si nici eu nu vom face declaratii pentru a confirma sau nega lucrurile spuse despre acest subiect. Fiecare sa-si asume propriile responsabilitati", a spus acesta.

Papa Benedict al XVI-lea este primul care isi da demisia de la Celestine al V-lea, in urma cu sapte secole.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#demisie papa benedict, #retea homosexuali Vatican , #Papa