Ziare.com

Patriarhul Daniel il roaga pe Papa Francisc sa-i sprijine pe romanii din Italia

Joi, 14 Martie 2013, ora 17:58

   

Patriarhul Daniel il roaga pe Papa Francisc sa-i sprijine pe romanii din Italia
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) l-a felicitat pe noul Papa ca a fost ales drept conducator suprem al Bisericii Romano-Catolice, joi, intr-un mesaj postat pe site-ul oficial al BOR.

Patriarhul Daniel a afirmat ca BOR se alatura acestor momente de bucurie ale Vaticanului, ca urmare a alegerii noul Papa si Episcop al Romei.

Papa Francisc: 13 lucruri esentiale despre viata sa

"Suntem convinsi ca valorile morale autentice, bazate pe credinta bimilenara crestina, vor continua sa aiba un loc central in activitatea Sanctitatii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, avand in vedere lucrarea pastorala pe care Sanctitatea Voastra ati intreprins-o deja in Argentina. Aceasta misiune este o prioritate si in Biserica noastra Ortodoxa", a precizat Patriarhul Daniel.

Acesta a mai spus ca este necesar ca Papa Francisc sa coopereze cu BOR, pentru a-i ajuta pe ce care sunt afectati de criza economica. In plus, Patriarhul l-a rugat pe noul Papa sa ii sprijine pe credinciosii romani care traiesc in Italia, la fel cum au facut-o si predecesorii acestuia.

Habemus papam! Ce program are Papa Francisc in primele zile de potificat

"Este foarte necesar sa cooperam, pentru a realiza solidaritate cu cei care sufera cel mai mult de pe urma crizei economice si spirituale a societatii contemporane, pentru a da o marturie crestina comuna in lume, in spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos. Ne exprimam speranta ca Sanctitatea Voastra Veti continua sa-i sprijiniti pe credinciosii ortodocsi romani care traiesc in numar mare, in diferite tari din Europa, in special in Italia, asa cum constant au facut-o predecesorii Vostri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea si Papa Emerit Benedict al XVI-lea", a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1193 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor