Statul Islamic vrea sa-l asasineze pe Papa si are ocazia duminica (Video)

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 18:18
6057 citiri
Statul Islamic vrea sa-l asasineze pe Papa si are ocazia duminica (Video)
Foto: japantimes.com

Papa Francisc este in pericol sa fie asasinat de catre extremistii Statului Islamic, iar Vaticanul a fost avertizat, inaintea primei vizite a Inaltului Pontif intr-o tara majoritar musulmana, care va avea loc la sfarsitul saptamanii.

Papa Francisc urmeaza sa viziteze Albania duminica, intr-o vizita de o zi, iar ambasadorul Irakului la Vatican a declarat ca exista informatii credibile privind amenintari la viata acestuia, scrie The Telegraph.

Liderul Bisericii Catolice ar putea fi tinta unei incercari de asasinat si in noiembrie, cand acesta urmeaza sa viziteze Turcia, a mai spus ambasadorul. Jihadistii din ISIL s-au laudat in trecut ca vor sa isi extinda califatul pana la Roma, inima crestinatatii occidentale, unde doresc sa-si inalte steagul lor negru pe varful Catedralei Sfantul Petru.

Statul Islamic - rationamentul dupa care actioneaza gruparea extremista

"Ce spune autodeclaratul Stat Islamic e clar, ei vor sa-l omoare pe Papa. Amenintarile impotriva Papei sunt credibile. Cred ca vor incerca sa il ucida in timpul uneia dintre calatoriile sale peste hotare sau chiar in Roma. Sunt membri ai ISIL care nu sunt arabi, ci canadieni, americani, francezi, britanici sau italieni", a spus Habeeb al Sadr.

Ambasadorul spune ca Papa s-a pus in pozitia de a deveni o tinta dupa ce a condamnat abuzurile comise impotriva crestinilor din Siria si Irak, si cand a aprobat planurile SUA de a ataca ISIL.

Vaticanul a minimalizat avertismentul, spunand ca nu a primit informatii privind astfel de amenintari pentru viata Papei si ca acesta nu isi va schimba planul de a vizita Albania sau programul sau zilnic.

In timpul vizitei Papei la Tirana, duminica, acesta va tine o slujba in piata centrala a orasului si va calatori pe strazi in papamobilul sau decapotabil. Papa a dorit sa nu existe obstacole intre el si oamenii obisnuiti cu care se va intalni.

In Albania nu vor fi luate masuri suplimentare de siguranta, in ciuda avertismentelor care au existat totusi ca jihadistii albanezi care s-au intors din Siria sau Irak ar putea planui un atac, potrivit ABC News.

"Nu exista niciun motiv sa schimbam itinerariul Papei. Desigur, suntem atenti, dar nu este nevoie sa aducem vreo modificare programului", a adaugat Reverendul Frederico Lombardi.

Calatoria in Albania urmeaza sa sarbatoreasca renasterea crestinismului intr-o tara in care credinta fusese interzisa sub conducerea dictatorului comunist Enver Hoxha si sa demonstreze cum catolicii, ortodocsii si musulmanii pot trai in armonie.

Enver Hoxha a declarat Albania prima tara atee din lume in 1967 si a permis persecutarea catolicilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Papa ISIL incercare asasinat, #Papa pericol asasinare Albania, #Papa jihadisti ISIL asasinare , #Papa