Ziare.com

Vaticanul descopera sute de milioane de euro in conturi uitate

de Elena Enache
Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 15:03

   

Vaticanul descopera sute de milioane de euro in conturi uitate
Vaticanul sta financiar mult mai bine decat credeau chiar si cei responsabili pentru finantele Sfantului Scaun, dupa ce au fost gasite sute de milioane de euro in conturi care nu apareau in bilanturile financiare.

Responsabilul pentru finantele Vaticanului a spus ca a gasit milioane de euro "ascunse" de bilanturile financiare, potrivit BBC.

Astfel, cardinalul George Pell, care conduce secretariatul pentru Economie al Vaticanului, a spus ca finantele Sfantului Scaun stau mai bine decat se astepta.

Vaticanul, imperiul secret al banilor: Controverse si reusite

"Este important sa subliniem ca Vaticanul nu este falit. Pe langa fondul de pensii, Sfantul Scaun se sustine singur, avand active si investitii substantiale.

Am descoperit ca situatia este mult mai buna decat parea, deoarece sute de milioane de euro erau ascunsi in anumite conturi sectionate si nu apareau in bilanturi", a afirmat cardinalul.

Dezastru la Banca Vaticanului. Papa ia masuri extreme

In ultimii ani, au fost multe scandaluri la Banca Vaticanului, cele mai recente anul trecut, atunci cand au fost acuzatii ca institutia ar fi fost folosita pentru spalare de bani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor