Alerta de antrax la Pentagon, dupa o greseala a unui laborator

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 19:31
2470 citiri
Alerta de antrax la Pentagon, dupa o greseala a unui laborator
Foto: Wikipedia/Tm

SUA investigheaza daca a fost introdus antrax in Pentagon, relateaza presa americana.

Se pare ca un laborator al Departamentului Apararii a expediat in mod neglijent esantioane de antrax in 12 state americane, Canada, Australia si Coreea de Sud.

Agentia de Protectie a Pentagonului este una dintre institutiile care a primit o parte din pachetele respective, iar acum acestea trebuie testate pentru a vedea daca e vorba de bacterii vii sau inactive, relateaza CNN.

Oficialii nu au precizat daca antraxul a ajuns sau nu in Pentagon ori in zonele adiacente.

Doi oficiali ai Apararii au mentionat pentru sursa citata ca agentul patogen trebuia sa fie utilizat pentru calibrarea senzorilor folositi pentru a detecta agenti chimici sau biologici periculosi.

Ancheta este inca in desfasurare, iar un raspuns concret va fi dat abia dupa finalizarea ei.

Pana acum, un singur laborator din Maryland a anuntat ca a primit bacterii vii de antrax. In total, 30 de loturi expediate catre laboratoare private si agentii guvernamentale din 12 state americane, precum si in Canada, Australia si Coreea de Sud, urmeaza sa fie analizate.

Oficialii americani au dat asigurari ca nu exista niciun pericol pentru sanatatea populatiei, avand in vedere ca transporturile au fost facute in depline conditii de siguranta.

Pentagonul a trimis din greseala antrax in alte tari: Ce masuri ordona armata

Confuzii si masuri

Initial, Departamentul american al Apararii a anuntat ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive si, in loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ.

Livrarile respective au avut loc in perioada martie 2014 - aprilie 2015, a declarat un oficial american.

Ulterior, Departamentul Apararii a informat ca au fost identificate mai multe cazuri de livrari eronate de antrax activ, inclusiv o mostra suspecta dintr-un lot din 2008 trimisa in Australia. Nu se stie deocamdata cand a fost livrat bacilul in aceasta tara.

Drept urmare, armata a ordonat tuturor laboratoarelor care au primit in trecut mostre inactive de antrax sa le verifice. De asemenea, specialistilor li s-a recomandat sa inceteze sa lucreze cu aceste mostre pana cand situatia este clarificata.

Oficialii americani s-au temut de o contaminare cu bacilul potential mortal si au solicitat masuri sporite de siguranta: patru civili au primit tratament preventiv si 20 de soldati sunt monitorizati.

Bacteria este extrem de infectioasa, se transmite pe calea aerului si poate infecta oamenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Pentagon investigatie antrax, #Pentagon antrax cladire , #Pentagon