Batalia pentru Pamant: Are Pentagonul arme sa contracareze un atac extraterestru?

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 23:50
9732 citiri
Batalia pentru Pamant: Are Pentagonul arme sa contracareze un atac extraterestru?
Foto: Foreign Policy

Scenariul filmelor de la Hollywood, ce infatiseaza invazii extraterestre, poate deveni realitate intr-o zi. Atunci omenirea va trebui sa faca fata unui asemenea atac. Pentagonul a conceput mai multe arme ce pot contracara asaltul extraterestrilor.

Cum sezonul de vara al premierelor incepe in forta cu filme de actiune, precum The Avengers, Battleship si Prometheus, acestea ne reamintesc ca exista un lucru, care ii uneste pe oameni: frica comuna de un atac extraterestru, potrivit Foreign Policy.

Atunci cand spatiul nostru este invadat, omenirea nu are de gand sa se predea fara lupta invadatorilor intergalactici. In schimb, ne vom uni pentru a lupta impotriva unui armament avansat.

Suntem cu adevarat gata sa facem fata unei amenintari a extraterestrilor? Din fericire, agentia de cercetare din cadrul Pentagonului (DARPA) lucreaza la armele viitorului. Va prezentam o trecere in revista a celor mai importante inventii ce ar putea intra intr-o lupta cu fortele spatiale.

Sistemul laser de inalta energie (HELLADS)

In prezent, el este in curs de realizare de catre DARPA. Laserele de ultima generatie au capacitatea de a "valorifica viteza si puterea luminii pentru a contracara amenintarile multiple".

DARPA spera sa dezvolte o arma laser de 150 de kilowati, care sa fie suficient de usoara pentru a fi atasata unui avion de lupta.

Avionul hipersonic

Vom avea nevoie de avioane de inalta tehnologie pentru a respinge o flota straina, iar modelul Falcon HTV-2 se apropie de perfectiune.

Falcon HTV-2 este un avion fara pilot, lansat cu ajutorul unei rachete, care zboara cu viteze incredibile de 20 Mach (aproximativ 21.000 de kilometri pe ora). La aceasta viteza, timpul de zbor dintre New York si Los Angeles ar fi de mai putin 12 minute.

Elicopeterele Discrotor

Aceste modele sunt o combinatie elicopter-avion, care pot decola si ateriza pe verticala, dar pot zbura si cu mare viteza. Ele isi pot retrage paletele rotative si se pot baza pe aripile fixe, care-i permit sa se comporte ca un avion.

Submarinele cu propulsie nucleara

In cazul unei batalii pe mare cu invadatorii, Marina SUA lucreaza pentru a inlocui submarinele nucleare din clasa Ohio, pana in anul 2029. Cele mai multe dintre acestea pot lansa pana la 24 de rachete balistice.

Noile submarine, numite SSBN-X Future, vor costa 4,9 miliarde de dolari fiecare, desi alte estimari ajung la cifra de 9 miliarde.

Sistemul spatial SBIRS

Cand trebuie sa te lupti cu invadatori extraterestri, batalia va fi una globala. Sistemul spatial al Pentagonului, Space-Based Infrared System (SBIRS), desi are unele intarzieri si depasiri de costuri, atunci cand va fi gata va fi o arma de temut.

Programul SBIRS, contractat de firmele Lockheed matin si Nothrop Grumman, va consta dintr-o serie de sateliti, plasati pe orbite spatiale ce vor fi in legatura cu centre terestre.

Acesti sateliti vor detecta lansarea rachetelor si a exploziilor nucleare in orice regiune de pe Pamant. Primul satelit al sistemului SBIRS a fost lansat in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#batalia Pamant invazia extraterestrilor, #atac extraterestri riposta pamanteni, #arme Pentagon lupta extraterestri, #arme Pentagon atac extraterestru , #Pentagon