Senatorii americani vor embargou pentru armele din Rusia

Duminica, 18 Mai 2014, ora 22:02
2509 citiri
Senatorii americani vor embargou pentru armele din Rusia

Un grup de politicieni americani a initiat o lege prin care se interzice Pentagonului incheierea contractelor cu producatorul de arme rus Rosoboronexport, in contextul crizei din Ucraina.

Propunerea legislativa interzice noile contracte cu compania rusa Rosoboronexport si incheierea celor care sunt in vigoare, anunta Fox News.

Embargoul asupra armelor din Rusia din 2014, introdus joi, interzice Departamentului de Aparare incheierea contractelor cu orice companie interna sau externa care colaboreaza cu Rosoboronextort in proiectarea, producerea si vanzarea de armament militar.

"Tinand cont de actiunile ostile ale Rusiei in Ucraina, afacerile sunt inacceptabile", potrivit unei declaratii a initiatorilor acestei legi. Se intentioneaza ca aceasta sanctiune economica sa afecteze interesele Rusiei fara insa sa produca vreun prejudiciu economiei americane.

Pentagonul are un contract de 553,8 milioane de dolari cu Rosoboronexport care prevede cumpararea a 30 de elicoptere Mi-17 pentru trupele din Afganistan. Departamentul de Stat american a cheltuit deja 546,4 milioane de dolari pe 33 de elicoptere.

"Aceasta noua lege trimite un mesaj clar Rusiei si companiei Rosoboronexport: America nu va face afaceri cu tari care se comporta iresponsabil si cu companii care asigura arme pentru regimurile teroriste" spune senatorul american Richard Blumenthal.

In acelasi timp, in Ucraina, patrulele locale i-au fortat pe insurgentii prorusi sa abandoneze cladirile guvernamentale pe care le controlau in Mariupol. Aceste actiuni sunt sustinute de Statele Unite ale Americii.

SUA si aliatii sai incearca sa asigure o desfasurare cat mai normala in cazul alegerilor din Ucraina si avertizeaza Rusia sa nu intervina in procesul politic.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#afaceri Pentagon, #Pentagon afacere companie rusa, #contracte armament SUA Rusia , #Pentagon