Viitorul sef al Pentagonului: Putin incearca sa rupa NATO. Trebuie sa fim pregatiti sa infruntam Rusia

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 23:24
13653 citiri
Viitorul sef al Pentagonului: Putin incearca sa rupa NATO. Trebuie sa fim pregatiti sa infruntam Rusia
Foto: Hepta.ro

Candidatul propus de presedintele-ales al SUA, Donald Trump, pentru sefia Pentagonului, generalul James Mattis, a estimat joi, in cadrul audierii la Comisia de Aparare din Senat, ca presedintele rus Vladimir Putin incearca sa rupa NATO, iar SUA trebuie sa fie pregatite sa infrunte Rusia.

"Cel mai important lucru este sa recunoastem realitatea despre ceea ce avem de gestionat in relatia cu presedinte Putin si sa recunoastem ca el incearca sa rupa Alianta Nord-Atlantica", a indicat James Mattis.

El a caracterizat Rusia drept un "competitor strategic" al SUA si "un adversar in domeniile cheie". Prin urmare, SUA trebuie sa faca pasii necesari, atat privind descurajarea militara cat si in ceea ce priveste diplomatia si economia, a apreciat in continuare generalul Mattis.

De asemenea, Mattis a mai spus ca SUA trebuie sa se pregateasca sa infrunte Rusia cu privire la comportamentul sau agresiv in domenii in care este imposibil ca Washingtonul si Moscova sa coopereze.

"Am incercat sa lucram cu Rusia si in cele mai negre zile ale Razboiului Rece si sustin dorinta presedintelui-ales de a lucra cu Rusia acum", a scris Mattis.

"In acelasi timp, cand identificam alte domenii unde nu putem coopera, trebuie sa infruntam Rusia si sa ne aparam daca Rusia alege sa actioneze impotriva intereselor noastre," a adaugat generalul.

Cat despre modul in care SUA se vor raporta la NATO in timpul administratiei presedintelui Trump, viitorul sef al Pentagonului a spus ca aceasta este probabil cea mai de succes alianta militara din istoria, iar SUA vor mentine cu NATO "cea mai puternica relatie posibila".

La audierea premergatoare numirii sale, generalul Mattis a enuntat principalele provocari ale SUA pe plan militar, acestea fiind gruparea Statul Islamic, razboiul din Afganistan, agresiunea Rusiei si actiunile Chinei in Marea Chinei de Sud.

Trump, care ar trebui sa preia fotoliul de la Casa Alba peste opt zile, a admis miercuri ca Rusia este cel mai probabil in spatele atacurilor cibernetice asupra Comitetului National Democrat pentru a obtine acces la corespondenta electronica a oficialilor democrati in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Serviciile secrete americane au ajuns la aceasta concluzie in urma unei investigatii, iar rezultatele acesteia au fost trimise saptamana trecuta presedintelui american in exercitiu, Barack Obama, si presedintelui-ales Trump.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sef Pentagon Putin NATO, #audiere James Mattis, #James Mattis viitor sef Pentagon, #Putin rupe NATO, #SUA infrunta Rusia , #Pentagon