UPDATE VIDEO Noi proteste masive pro-Navalnii in Rusia, cu mii de oameni batuti si arestati

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 17:04
9456 citiri
UPDATE VIDEO Noi proteste masive pro-Navalnii in Rusia, cu mii de oameni batuti si arestati
Oameni retinuti in timpul protestelor de la Moscova FOTO Telegram/ Moscowach

Sustinatorii politicianul Alexei Navalnii participa la noi proteste masive in cursul zilei de duminica, 31 ianuarie, in 142 de localitati de pe cuprinsul Rusiei.

UPDATE Iulia Navalniia a fost eliberata din arest. Sotia dizidentului va fi judecata pentru instigare la proteste

UPDATE VIDEO Un om si-a dat foc in centrul Moscovei in mijlocul protestelor anti-Putin

UPDATE Rusia denunta "ingerinta grosolana" a SUA in treburile interne. Reactia vine dupa ce Statele Unite au condamnat vehement miile de arestari operate duminica

UPDATE 19.00 Peste 4.400 de oameni au fost retinuti pana la ora 19.00.

UPDATE 16.55 Peste 3.500 de oameni au fost arestati in Rusia pana la ora 16.00.

UPDATE 14.00 Sotia lui Navalnii, Iulia, a fost retinuta din nou in cursul zilei de duminica, 31 ianuarie, in timpul protestelor de la Moscova. Iulia Navalniia a fost retinuta si in timpul manifestatiilor de la sfarsitul saptamanii trecute.

UPDATE 13.25 Peste 1.500 de oameni au fost retinuti pana la aceasta ora la protestele din Rusia.

UPDATE 12.30 Peste 870 de oameni au fost arestati in 40 de orase din Rusia. Zeci de mii de oameni protesteaza in Rusia pentru a cere eliberarea din arest a politicianul Alexei Navalnii. Oamenii protesteaza si impotriva regimului Putin. Pe canalele de Telegram si Twitter circula zeci de filmulete cu oameni batuti sau arestati. Oamenii striga "Libertate!", "Putin e un hot!" sau "Fascistii!".

UPDATE 10.20 Peste 260 de persoane au fost retinute deja in dimineata zilei de duminica, 31 ianuarie. Multi cetateni rusi au ajuns in arest desi nu participau la adunari de protest. Manifestatii sunt programate in 142 de orase de pe cuprinsul Rusiei.

Stirea initiala:

Autoritatile din Rusia au transformat marile orase ale tarii in zone ultra-militarizate, in contextul noilor manifestatii pro-Nvalanii pregtite.

Printre masurile luate se numara inchiderea statiilor de metrou din zona centrala a Moscovei. Navalnii continua sa se afle in inchisoare.

Un streamlive al protestelor de Moscova:

Oameni arestati pe strazile Moscovei:

Proteste in Ekaterinburg:

Doi cetateni au fost retinuti in Moscova in dimineata zilei de duminica, inainte ca orice urma de protest sa inceapa:

Mitinguri in masa in sprijinul lui Navalnii sunt asteptate duminica in toata Rusia, in ciuda avertismentelor politiei cu privire la adunari. De altfel, pe contul de twitter al lui Navalnii a fost deja publicat un mesaj prin care oamenii sunt incurajati sa iasa in strada si un link unde protesle vor putea fi vazute LIVE.

Multe dintre restaurantele si magazinele din centrul capitalei vor fi inchise, in timp ce transportul va fi redirectionat.

4.000 de arestari saptamana trecuta

Protestele de sapatmana trecuta s-au soldat cu 4.000 de arestari in capitala si in mai multe orase din tara, oamenii iesind in strada si la -50 de grade in micul oras siberian Iakutsk.

Mai multi apropiati ai lui Navalny au fost retinuti de saptamana trecuta si altii, inclusiv fratele sau si activistul Pussy Riot, Maria Alyokhina, au fost arestati la domiciliu. Perchezitii au avut loc la domiciliul mai multor aliati ai liderului opozitiei, printre care si Anastasia Vasilyeva care a decis sa cante la pian in timp ce politia ii scotocea prin casa.

Mai puteti citi

Kremlinul ii acuza pe aliatii lui Navalnii ca sunt agenti NATO si ca pun in aplicare un plan de destabilizare a scenei politice din Rusia

Quarterly Report - Editia 4

Noi dezvăluiri făcute de către Nicușor Dan, despre mafia imobiliară din București. Cum i s-a propus șpagă: „Sunt independent!" VIDEO
Noi dezvăluiri făcute de către Nicușor Dan, despre mafia imobiliară din București. Cum i s-a propus șpagă: „Sunt independent!" VIDEO
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a fost provocat de către protestatarul Marian Ceaușescu să vorbească despre avere, spăgi și mafia imobiliară. Oficialul PMB susține că nu are...
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
#navalnii arestat, #navalnii, #Navalnii spitalizat reactie alergica, #proteste Rusia, #proteste Rusia Putin , #proteste Rusia