Cele mai teribile 10 bombardiere dusmane care au infruntat avioanele SUA (Galerie video)

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 10:29
13369 citiri
Cele mai teribile 10 bombardiere dusmane care au infruntat avioanele SUA (Galerie video)

In istoria contemporana, razboaiele au fost castigate, in special, datorita uneia dintre cele mai distructive arme, avioanele de bombardament. Statele Unite s-au confruntat deseori cu adversari extrem de redutabili, de-a lungul istoriei bataliilor aeriene.

Dintre aceste avioane de lupta mentionam cel mai important din Al Doilea Razboi Mondial, modelul german Messerschmitt Me-262, potrivit Cracked History.

Pe 19 iulie 1942, un pilot american a reperat un avion japonez aproape intact Mitsubishi A6M Zero pe insula Akutan.

Acesta a fost recuperat de catre americani, furnizand informatii necesare pentru dezvoltarea avioanelor de atac proprii.

Va prezentam lista a 10 avioane de lupta, aeronave formidabile pe care le-au avut in fata, in luptele aeriene, pilotii americani.

10. Mikoyan si Gurevich MIG-29

MIG-29 s-a confruntat cu avioanele britanice Tornado si americane B-52 in timpul razboiului din Golf in anul 1991.

9. Nakajima Ki-84 Hayate

Japonia a produs excelente avioane de lupta care au dus nenumarate batalii aeriene cu aeronavele americane. Modelul Ki-84 a fost cel mai bun avion de lupta japonez din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind construite peste 3.500 de bucati.

8. Mikoyan si Gurevich MIG-25

In timpul operatiunii "Furtuna in desert" din 1991, MIG-25 a fost singurul avion irakian capabil sa se lupte cu cele americane, el doborand un F-18 Hornet.

7. Focke Wulf Fw190

A fost unul dintre cele mai rapide avioane de lupta din razboi, el fiind primul bombardier ucigas.

6. Messerschmitt Bf-109

Avionul german Bf-109 s-a produs in peste 34.000 de bucati, avand cele mai multe aparate produse vreodata din toate timpurile. El a doborat cele mai multe avioane inamice decat oricare altul, in timpul razboiului.

5. Fockker D VII

Pana cand SUA au intrat in Primul Razboi Mondial, Germania a avut timp sa dezvolte un impresionant avion de lupta pentru acele vremuri, modelul Fokker D VII.

4. Mikoyan si Gurevich MIG-21

Primul avion sovietic capabil sa atinga viteza de 2 mach, el a fost cel mai periculos inamic din timpul Razboiului din Vietnam.

3. Mitsubishi A6M Zero

Din anumite ratiuni, strategii americani nu au crezut ca Japonia este capabila sa construiasca avioane de lupta performante. Dar avioanele americane F6F Hellcat, F4U Corsair si P-38 Lightning nu au avut un avantaj calitativ fata de modelul Zero al japonezilor.

2. Mikoyan si Gurevich MIG-15

In mod clar superior avioanelor americane F-80 si F-84, in prima parte a razboiului din Coreea, MIG-15 s-a duelat cu bombardierele B-29 ale SUA.

1. Messerschmitt Me-262

Messerschmitt Me-262 a fost cel mai bun avion de lupta din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. El a anihilat multe avioane si bombardiere ale aliatilor.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...