Dezvaluiri de acum 70 de ani: Cum au pus SUA mana pe armele secrete ale lui Hitler

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 13:26
11781 citiri
Dezvaluiri de acum 70 de ani: Cum au pus SUA mana pe armele secrete ale lui Hitler
Foto: Daily Mail

Dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Statele Unite si Uniunea Sovietica au incercat sa recruteze oamenii de stiinta ai lui Hitler pentru a pune mana pe programul armelor secrete ale nazistilor.

Astfel, generalului SS Hans Kammler, care fusese seful proiectelor militare secrete ale armatei lui Hitler, i s-a inscenat sinuciderea pe 9 mai 1945 in apropierea orasului Praga, potrivit Daily Mail.

Acum, un nou documentar al televiziunii germane ZDF dezvaluie adevarata poveste a lui Kammler care a fost capturat de catre americani, supravietuind razboiului.

Sinuciderea sa a fost inscenata de americani, care au dorit sa afle secretele programului de arme ale lui Hitler. Kammler a fost dus in America, unde i s-a dat o noua identitate de catre autoritatile americane.

"Intreaga istorie a sinuciderii (lui Kammler - n.red.) a fost pusa in scena. Exista mai multe documente care demonstreaza in mod clar ca Hans Kammler a fost capturat de catre americani", a spus istoricul german Rainer Karlsch.

Kammler interogat de serviciile secrete ale SUA

Nascut in anul 1901, pana la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Kammler a fost aproape la fel de puternic precum Heinrich Himmler si ministrul Albert Speer.

El a avut acces la tehnologia cea mai avansata, inclusiv la "armele de represalii", precum rachetele V1 si V2 care au cauzat moartea a mii de oameni si distrugerea Marii Britanii.

Kammler a fost implicat si in constructia lagarelor mortii, inclusiv a crematoriilor de la Auschwitz, unde au fost incinerati 1,2 milioane de oameni.

In cartile de istorie, la o zi dupa capitularea celui de-Al Treilea Reich, se spune ca Hans Kammler fie s-a impuscat, fie s-a otravit in fostul oras german Stettin, in prezent Szcecin din Polonia.

"Toata aceasta poveste a sinuciderii a fost organizata de catre doi dintre colaboratorii sai cei mai apropiati", a spus Karlsch la ZDF.

Sursele spun ca Hans Kammler a fost capturat de americani si interogat in SUA de serviciile de contraspionaj CIC. Agentul Secret Service responsabil de aceasta a fost Donald Richardson, un confident al generalului Dwight Eisenhower.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#SUA arme secrete Hitler, #SUA recruteaza nazisti razboi, #arme secrete naziste SUA , #razboi