Ziare.com

Dezvaluiri de acum 70 de ani: Cum au pus SUA mana pe armele secrete ale lui Hitler

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 13:26

   

Dezvaluiri de acum 70 de ani: Cum au pus SUA mana pe armele secrete ale lui Hitler
Dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Statele Unite si Uniunea Sovietica au incercat sa recruteze oamenii de stiinta ai lui Hitler pentru a pune mana pe programul armelor secrete ale nazistilor.

Astfel, generalului SS Hans Kammler, care fusese seful proiectelor militare secrete ale armatei lui Hitler, i s-a inscenat sinuciderea pe 9 mai 1945 in apropierea orasului Praga, potrivit Daily Mail.

Acum, un nou documentar al televiziunii germane ZDF dezvaluie adevarata poveste a lui Kammler care a fost capturat de catre americani, supravietuind razboiului.

Sinuciderea sa a fost inscenata de americani, care au dorit sa afle secretele programului de arme ale lui Hitler. Kammler a fost dus in America, unde i s-a dat o noua identitate de catre autoritatile americane.

"Intreaga istorie a sinuciderii (lui Kammler - n.red.) a fost pusa in scena. Exista mai multe documente care demonstreaza in mod clar ca Hans Kammler a fost capturat de catre americani", a spus istoricul german Rainer Karlsch.

Kammler interogat de serviciile secrete ale SUA

Nascut in anul 1901, pana la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Kammler a fost aproape la fel de puternic precum Heinrich Himmler si ministrul Albert Speer.

El a avut acces la tehnologia cea mai avansata, inclusiv la "armele de represalii", precum rachetele V1 si V2 care au cauzat moartea a mii de oameni si distrugerea Marii Britanii.

Kammler a fost implicat si in constructia lagarelor mortii, inclusiv a crematoriilor de la Auschwitz, unde au fost incinerati 1,2 milioane de oameni.

In cartile de istorie, la o zi dupa capitularea celui de-Al Treilea Reich, se spune ca Hans Kammler fie s-a impuscat, fie s-a otravit in fostul oras german Stettin, in prezent Szcecin din Polonia.

"Toata aceasta poveste a sinuciderii a fost organizata de catre doi dintre colaboratorii sai cei mai apropiati", a spus Karlsch la ZDF.

Sursele spun ca Hans Kammler a fost capturat de americani si interogat in SUA de serviciile de contraspionaj CIC. Agentul Secret Service responsabil de aceasta a fost Donald Richardson, un confident al generalului Dwight Eisenhower.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10908 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toata technologia impreuna cu cercetatorii germani a fost transferat

in state (operatiunea "Paperclip") dupa terminarea WWII. Werner fon Braun a fost parintele rachetelor si navelor spatiale. Technologia avansata germana din aviatica, farmaceutica, ind. chimica s.a.m.d. au fost capturate de americani. In general cam toti specialistii europeni au fost atrasi peste ocean.

 

E unu' p-aici, care a fost apludat la scena deschisa de

rusofobii Ziare.com, care a afirmat acu fro' saptamana ca rusii ar fi luat toate fabricile cu ei in URSS, dupa razboi...
Nu-nteleg de ce nu te contrazice!!!:))))

Pen' că...

...chiar le-au luat! Pe post de despăgubiri de război au luat tot ce au putut căra și ceva in plus... Uzinele IAR iți spun ceva, domnu' rusofil?
Ambele tabere invingătoare au luat tot ce i-a interesat. Americanii au luat creiere, rușii au luat tehnologie (cu fabrici cu tot). După aia insă s-a schimbat kalimera - americanii au pus de planul Marshall, rușii au continuat să jefuiască...

domnule albulescu

V1 si V2 au fost concepute sa distruga anglia, dar nu au distruso , adevarat ca au creat pagube materiale si pierderi de vieti umane, V1 era usor de detectat de la mare distanta datorita vacarmului facut de motor (statoreactor) si apoi doborite de antiaeriana sau avioanele de vinatoare foarte putine au ajuns sa explodeze la sol pe linga asta tintele nu erau previzibile cadeau cam aleatoriu, V 2 in schimb zbura cu o viteza foarte mare la mare altitudine si singurl mijolc de a le detecta si distruge erau niste plase uriase agatate de baloane, dar si ele au ajuns sa fie detectate de radar care-si facea primii pasi, de asemeni atacurile cu V2 nu au durat mult timp pentru ca erau foarte costisitoare pentru micile distrugeri pe care le provocau , multe cazind pe cimp .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor