Ziare.com

Razboiul pe resurse din viitor intre marile puteri

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:18

   

Razboiul pe resurse din viitor intre marile puteri
Razboaiele purtate in viitor vor avea drept cauza resursele naturale ale planetei. Marile puteri vor fi angrenate in razboaie in care tehnologia isi va spune cuvantul, totul pentru a acapara noi resurse energetice.

Viitorul poate rezerva omenirii conflicte intre marile puteri care se vor lupta pentru resursele planetei noastre, scrie Russia Today. Un inalt oficial rus afirma ca tara sa ar putea fi atrasa intr-un conflict de acest fel.

Valery Gerasimov, un inalt oficial al armatei Rusiei, afirma ca amenintarile existente si cele potentiale vor creste semnificativ pana in 2030. El a facut aceasta declaratie in cadrul unei conferinte pe tema securitatii tinuta la Moscova.

Marile puteri ale lumii se vor bate pentru combustibil, energie si resursele de pe piata muncii, precum si pentru noi piete pe care sa isi poata vinde bunurile.

El a mai spus ca aceste tari vor folosi in mod activ capacitatea militara de care dispun. In plus, conflictele viitorului ar urma sa fie purtate nu pe uscat si pe apa, ci in aer si prin intermediul informatiilor.

Zone de conflict precum nordul Africii si Orientul Mijlociu indica o astfel de tendinta a evolutiei conflictelor. Gerasimov spune ca pentru tara sa este esential sa detina arme de ultima generatie pentru a putea exista in continuare.

Pana in 2015, Rusia va dispune de o infrastructura militara si arme moderne in proportie de 30%. Ei planuiesc sa isi innoiasca flota de submarine si sa isi modernizeze bombardierele Tupolev Tu-160 si Tu-95MS.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor