Anchetă la Serviciul vamal al Republicii Moldova în cazul contrabandei cu ţigări de 2 milioane de euro, dejucată de DIICOT

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 20:37
2475 citiri
Anchetă la Serviciul vamal al Republicii Moldova în cazul contrabandei cu ţigări de 2 milioane de euro, dejucată de DIICOT
Foto Arhivă

Serviciul vamal din Republica Moldova a anunţat marţi deschiderea unei anchete în cazul contrabandei cu ţigări în valoare de 2 milioane de euro, dosar în care sunt vizaţi atât cetăţeni moldoveni, cât şi poliţişti şi vameşi români, într-o reacţie la informaţii apărute în mass-media din România cu privire la contrabanda cu ţigări în proporţii deosebit de mari, relatează portalul Deschide.md.

Ca urmare a informaţiilor apărute în presa din România privind ancheta efectuată de procurorii DIICOT într-un dosar de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova în valoare de peste 1,8 milioane de euro, Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că are în derulare o investigaţie privind faptele invocate în dosar”, se menţionează într-un comunicat al Serviciului.

Totodată, instituţia precizează că a iniţiat o anchetă proprie în vederea stabilirii complete a circumstanţelor producerii infracţiunii, inclusiv a unor eventuale implicări sau neglijenţe în serviciu admise de funcţionari vamali moldoveni.

”Rezultatele anchetei demarate vor fi făcute publice după finalizarea tuturor investigaţiilor de rigoare”, precizează Serviciul vamal.

Cel puţin 11 transporturi cu ţigări de contrabandă care au tranzitat Vama Sculeni au fost filate de poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). O bună parte din dosarul în care se estimează că prejudiciul adus bugetului statului este de cel puţin 1,8 milioane euro a fost trimis recent de DIICOT către DNA Iaşi, notează Deschide.md.

#ancheta, #contrabanda, #tigari, #Moldova, #DIICOT , #Republica Moldova