Ministrul rus al Afacerilor Externe: "SUA interzice în mod explicit Maiei Sandu să vorbească despre dorința de a dezvolta relații cu Rusia"

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 20:46
2847 citiri
Ministrul rus al Afacerilor Externe: "SUA interzice în mod explicit Maiei Sandu să vorbească despre dorința de a dezvolta relații cu Rusia"
Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse FOTO Kremlin.ru

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov acuza Uniunea Europeana si Statele Unite ca ar exercita ingerinte in treburile interne ale Republicii Moldova, scrie tass.ru.

"Susținem suveranitatea statului și integritatea teritorială a Republicii Moldova, o țară apropiată de noi istoric. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. Dar ei [SUA și UE] interzic chiar să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că autoritățile de la Chișinău să poată acționa independent fără presiuni externe", a spus Lavrov la la deschiderea celei de-a 17-a reuniuni a șefilor agențiilor de securitate și serviciilor de informații din statele CSI cu privire la activitățile de informații, potrivit protv.md.

Președintele Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că își dorește relații cu Rusia bazate pe respect reciproc și normalitate. Surse diplomatice de la Chișinău susțin că Maia Sandu nu va merge la Moscova atât timp cât nu există acorduri concrete bilaterale ce ar putea fi semnate între Moscova și Chișinău.

#Serghei Lavrov, #maia sandu, #Republica Moldova, #Ministerul Afacerilor externe , #Republica Moldova