Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acuzatii si avertisment de la Moscova: Americanii vaneaza si rapesc rusi

Sambata, 23 Mai 2015, ora 08:19
3665 citiri
Acuzatii si avertisment de la Moscova: Americanii vaneaza si rapesc rusi
Foto: Kremlin

Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetatenii rusi care calatoresc in strainatate asupra riscurilor reprezentate de organele de drept si serviciile speciale din Statele Unite care, afirma ministerul, s-au angajat intr-o "vanatoare" de rusi in intreaga lume.

Intr-un comunicat remis presei vineri, ministerul acuza de asemenea Washingtonul de rapirea unor rusi, citand cazuri precum cel al lui Vladimir Drinkman, care a fost extradat in Statele Unite din Olanda la inceputul acestui an, relateaza agentia Reuters.

"Crezand ca-i este permis sa faca tot ce vrea, Washingtonul a ajuns pana acolo incat sa ne rapeasca cetatenii", afirma MAE de la Moscova.

Americanii au pus mana pe un hacker rus, suspect intr-o frauda de 300 de milioane de dolari

Drinkman a pledat nevinovat la acuzatiile ca a conspirat cu alti cel putin patru barbati pentru a instala programe de tip "sniffer" vizand monitorizarea traficului retelelor de calculatoare ale unor companii financiare, procesoare de plata si retaileri din intreaga lume.

"Amenintarea cu detentia sau arestul pe baza mandatului organelor de drept si serviciilor speciale ale SUA in terte tari inca persista. Este destul de reala", arata ministerul in comunicatul presarat cu pasaje furioase, noteaza Reuters.

"Autoritatile americane continua practica inacceptabila a vanatorii de rusi peste tot in lume, ignorand legislatia internationala si obligand alte state sa faca ceea ce nu doresc", noteaza comunicatul.

Relatiile dintre Rusia si Occident sunt cele mai proaste de la sfarsitul Razboiului Rece in urma cu aproape un sfert de secol, in mare parte din cauza rolului Moscovei in conflictul din Ucraina, aminteste Reuters.

Putin, tot mai infuriat de exercitiile militare NATO. Avertismentul nuclear al Rusiei

Puterile occidentale au impus sanctiuni legate de ceea ce ele afirma ca este sprijinul direct al Rusiei pentru rebelii separatisti din estul Ucrainei, acuzatii pe care Moscova le respinge.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#SUA vanatoare rusi, #Rusia acuza SUA rapire , #Rusia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Da, este adevarat! In Texas, patria gratarului, se spune ca rusii au