Aleksei Navalnii, in momentul aterizarii pe aeroportul din Berlin. Aeronava a fost asteptata de numeroase ambulante

Sambata, 22 August 2020, ora 12:05
9866 citiri
Aleksei Navalnii, in momentul aterizarii pe aeroportul din Berlin. Aeronava a fost asteptata de numeroase ambulante
Aleksei Navalnii, la Berlin FOTO Bild

Starea de sanatate a lui Aleksei Navalnii, aflat in coma si sub respiratie asistata, este "stabila", a anuntat sambata, 22 august, pentru AFP, liderul ONG-ului german Cinema pentru Pace, Jaka Bizilj, la scurt timp dupa aterizarea avionului care l-a transportat pe opozantul rus la Berlin.

"Starea lui Aleksei Navalnii este stabila", a afirmat Jaka Bizilj, in timp ce opozantul rus a fost transportat la Spitalul Charite din capitala Germaniei, pentru ingrijiri medicale.

Initial, avionul trebuia sa aterizeze pe aeroportul Schonefeld, in sud-estul Berlinului, insa in final a fost directionat spre un alt aeroport al capitalei germane, Tegel, aterizand in jurul orei 11.00 (n.r. - ora Romaniei) in zona militara a acestui aeroport unde asteptau numeroase ambulante, potrivit cotidianului german Bild.

O masina a politiei si cel putin doua ambulante au fost aduse pe pista si Navalnii a fost scos din avion, potrivit imaginilor in direct difuzate pe site-ul Bild.

La Berlin, Aleksei Navalnii este internat la Spitalul Charite aflat la circa 10 kilometri de aeroportul Tegel.

Aleksei Navalnii se deplasa joi, 21 august, de la Tomsk, in Siberia, la Moscova, cu avionul, cand i s-a facut rau. Aparatul a trebuit sa aterizeze de urgenta la Omsk, in vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital unde, intrat in coma, a fost plasat la reanimare sub respiratie asistata.

Sustinatorii sai sunt convinsi ca Aleksei Navalnii a fost victima unei "otraviri intentionate" cu "ceva care i-a fost strecurat in ceai".

Insa medicii rusi de la spitalul din Omsk l-au diagnosticat pe opozant cu o boala metabolica a carei cauza este glicemia scazuta.

Tari europene, in special Germania, au propus transferarea lui Navalnii pentru a fi tratat in strainatate, dar medicul-sef de la Omsk a anuntat la inceput ca acesta nu este transportabil, intrucat starea sa este instabila. Decizia a fost calificata de apropiatii lui Navalnii ca fiind de natura politica, si nu medicala, urmarindu-se ca toxinele sa iasa din corp si sa nu mai poata fi detectate.

Vineri seara, medicii rusi si-au dat acordul pentru transferarea lui Aleksei Navalnii la Berlin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Văduva lui Navalnîi și-a angajat o gardă de corp după atacul asupra lui Volkov în Lituania. „Nu ştim ce va urma”
Văduva lui Navalnîi și-a angajat o gardă de corp după atacul asupra lui Volkov în Lituania. „Nu ştim ce va urma”
Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia a declarat într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri, 17 aprilie, că şi-a angajat o gardă de corp în urma unui atac cu un ciocan care l-a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Aleksei Navalnii, #berlin, #transport, #otravit rusia , #Rusia