Ambasada Rusiei critica presa din Romania, pentru ca nu a scris despre o convorbire telefonica a lui Putin cu Merkel si Hollande

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 15:08
9511 citiri
Ambasada Rusiei critica presa din Romania, pentru ca nu a scris despre o convorbire telefonica a lui Putin cu Merkel si Hollande
Foto: Hepta.ro

Ambasada Moscovei in Romania critica presa din tara noastra pentru ca nu a relatat despre o conversatie telefonica intre presedintii Rusiei, Frantei si cancelarul Germaniei.

Cei trei au discutat despre situatia din estul Ucrainei, acordurile de la Minsk si necesitatea de a intensifica colaborarea in cadrul "formatului Normandia".

"Pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversatie telefonica intre presedintii Rusiei, Frantei si cancelarul Germaniei (http://kremlin.ru/events/president/news/53747, https://www.bundesregierung.de/.../2017-01-18-telefonat-merke..., http://www.elysee.fr/.../entretien-telephonique-avec-mme-mer.../), a carei tema principala a fost situatia din estul Ucrainei, cursul implementarii acordurilor de la Minsk, precum si necesitatea de a intensifica colaborarea in cadrul "formatului Normandia".

Cu toate acestea, mass-media din Romania, inclusiv astfel de agentii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX si RRA, se pare, pur si simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat 'DCNews' (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-putin-hollande-conver...), care, totusi, in mod eronat a mutat accentul discutiilor pe solutionarea conflictului sirian", scrie Ambasada Rusiei pe Facebook.

Oficialii afirma ca se ridica astfel semne de intrebare in ceea ce priveste nivelul real al interesului public romanesc fata de situatia din tara vecina.

"Acest mod de abordare ridica semne de intrebare cu privire la nivelul real al interesului public romanesc fata de situatia din tara vecina, care este considerata drept "partener strategic".

Avand in vedere situatia dificila a etnicilor romani care traiesc in regiunile vestice ale Ucrainei (https://www.agerpres.ro/.../micula-inchiderea-unor-scoli-roma..., http://www.romanialibera.ro/.../exclusiv-rl-ucraina-trimite-e...), se vede clar o discrepanta intre situatia reala in Ucraina si in jurul ei si reflectia acestei situatii in spatiul mediatic romanesc", se mai arata in postare.

UPDATE 14:20 - Ministerul de Externe a reactionat la criticile Ambasadei Rusiei, afirmand, tot intr-o postare pe Facebook, ca politica editoriala a presei din Romania este independenta.

"Ministerul Afacerilor Externe subliniaza ca politica editoriala a mass-media din Romania este una independenta si reitereaza importanta dreptului la libera exprimare", afirma MAE.

Ambasador al Rusiei in Romania este Valeri Kuzmin, el fiind numit in aceasta functie in iunie 2016.

In februarie 2011, cand era ambasador la Chisinau, Kuzmin a acuzat SUA, Uniunea Europeana si Romania de faptul ca se implica direct in politica de la Chisinau, in timp ce Rusia nu ar fi facut asa ceva.

"Noi am sesizat multiple incercari de a pune presiune in mod public asupra proceselor politice din Moldova din partea SUA, UE si din partea vecinului Romania. Rusia nu si-a permis asa ceva", a afirmat el la acea vreme.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ambasada Rusiei presa Romania, #Rusia critica presa Romania , #Rusia