Atacul lui Putin!

Autor: Eugen Tomac - deputat MP
Joi, 29 Septembrie 2016, ora 07:52
11638 citiri

Clipul provocator al Ambasadei Rusiei la Bucuresti cu privire la Cumintenia Pamantului este cea mai vie dovada a faptului ca Putin si-a schimbat strategia in estul Europei si in Europa, in general.

De la mesaje timide, expediate eventual prin intermediari, Rusia a trecut la recitaluri solo instigatoare si ostentative. De ce Rusia isi permite astazi sa fie tot mai agresiva?

Istoria adevarata ne ajuta sa raspundem la aceasta intrebare. Clipul legat de donatia ambasadei pentru opera lui Brancusi urmeaza linia propagandistica a Kremlinului. El porneste de la fapte reale din istoria Romaniei, reinterpretate in functie de interesul rusesc pana intr-acolo incat se ajunge la mistificarea sensului istoric.

De remarcat faptul ca filmul ataca un proiect cladit in jurul unui simbol cultural romanesc, proiect care invita la solidaritate nationala.

Facand recurs la istoria adevarata, nu la cea scrisa de oamenii lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, este adevarat ca in Primul Razboi Mondial Armata Romana si cea rusa au luptat impreuna pentru independenta Romaniei. Dar asteptam de 100 de ani ca Rusia sa ne inapoieze tezaurul.

In cel de-al Doilea Razboi Mondial, am luptat impreuna cu Rusia impotriva fascismului, dupa care am platit Rusiei, vreme de 20 de ani, despagubiri de razboi.

Drumul istoriei noastre a fost mai apoi schimbat odata cu instaurarea regimului comunist. Vreme de 45 de ani, Romania a fost jefuita economic si distrusa social cu ajutorul Uniunii Sovietice, iar ranile din acea perioada sunt inca deschise in memoria colectiva a poporului roman.

Un eveniment istoric cu implicatii majore pentru Romania, la care rusii au avut un rol determinant, dar care nu este mentionat in clipul propagandistic rusesc, este Pactul Ribbentrop-Molotov.

Intelegerea dintre Hitler si Stalin din 1939 urmarea ca Uniunea Sovietica si Germania nazista sa se asigure ca vor avea spatele acoperit in procesul expansionist de impartire in doua a ceea ce ramasese neocupat sau neimpartit din Europa. In iunie 1940, rusii au adresat Romaniei un ultimatum in care solicitau inapoierea Basarabiei, cedarea partii de nord a Bucovinei si a Tinutului Herta.

Sunt pierderi teritoriale ale Romaniei care nu au putut fi ulterior reparate, nici prin Tratatele de Pace de la Paris din 1947, nici prin alte intelegeri care au urmat.

Revenind in actualitate, consider ca agresivitatea Rusiei are legatura cu planul lui Putin de a pulveriza Europa Unita si nu mi-as dori ca Rusia sa isi alimenteze agresivitatea din acorduri secrete recente, parafate pe sub masa, cu lideri politici din tari democratice pentru impartirea sferelor de influenta.

Am vorbit despre Pactul Ribbentrop-Molotov, care a avut drept consecinta prelungirea celui de-al Doilea Razboi Mondial cu Razboiul Rece si cu scindarea Europei in doua, prin Cortina de fier, intre anii 1945-1989, pentru a arata cat de nocive au fost, pentru noi, romanii, si pentru Europa, intelegerile secrete dintre marile puteri ale momentului.

In ciuda propagandei agresive rusesti care incearca sa ne falsifice istoria, noi, romanii, stim exact de unde venim si incotro ne indreptam, astfel ca ramanem pe drumul democratiei si aparatori fermi ai valorilor euroatlantice.

Eugen Tomac este un politician, istoric si jurnalist roman, deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2012 si presedinte executiv al partidului Miscarea Populara.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....