Avertisment de la seful NATO in Europa: Rusia pregateste o ofensiva militara

Vineri, 01 Mai 2015, ora 07:35
15495 citiri
Avertisment de la seful NATO in Europa: Rusia pregateste o ofensiva militara
Foto: Departamentul american al Apararii

Comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip M. Breedlove, a declarat joi ca Rusia si fortele separatiste au exploatat acordul de incetare a focului din estul Ucrainei pentru a se repozitiona si par acum a fi pregatite pentru o noua ofensiva militara.

In timpul unei audieri in fata Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul american, generalul Breedlove a spus, de asemenea, ca sustine, in general, solicitarea de a oferi Ucrainei echipamente militare ofensive, pentru a descuraja un avans al pro-rusilor, dar nu a oferit detalii, informeaza Washington Times.

Generalul le-a mai explicat senatorilor ca oficialii americani fac o revizuire a trupelor din Europa, avand in vedere noua postura agresiva a Rusiei.

Situatia din Ucraina este "volatila si fragila", a apreciat el.

"Rusia incearca ostentativ sa schimbe regulile si principiile care au fost fundamentul securitatii in Europa timp de zeci de ani", a adaugat el. "Provocarea reprezentata de o Rusie renascuta este globala, nu regionala, si de durata, nu temporara".

Generalul Breedlove: Romania a sangerat alaturi de partenerii NATO si SUA

Generalul Breedlove: Trebuie sa gasim o cale sa avem un parteneriat cu Rusia

Un general NATO avertizeaza ca pierdem razboiul cu Rusia. Nu pe cel din campul de lupta

Generalul Breedlove considera ca Statele Unite ar trebui sa evalueze cu atentie daca sa inceapa furnizarea de echipamente militare ofensive pentru a ajuta fortele ucrainene sa lupte impotriva trupelor rusesti si separatistilor sprijiniti de Moscova in estul Ucrainei.

"Sustin examinarea folosirii armelor ofensive pentru a schimba calculul in teren si pentru a facilita aducerea adversarului la masa negocierii pentru o solutie finala", a spus generalul de aviatie.

Rusia "aplica in maniera agresiva toate instrumentele de putere nationala: diplomatia, spionajul, economia si apararea", a subliniat Breedlove.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#NATO Rusia ofensiva Ucraina, #Breedlove Rusia arme Ucraina , #Rusia