Avion rusesc doborat de Turcia Pilotul supravietuitor: N-am violat spatiul aerian, nu ne-au dat niciun avertisment

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:08
7629 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia Pilotul supravietuitor: N-am violat spatiul aerian, nu ne-au dat niciun avertisment
Foto: Hepta.ro

Pilotul rus care a scapat cu viata dupa ce s-a catapultat impreuna cu colegul sau dintr-un avion militar doborat de Turcia sustine ca nu a fost violat spatiul aerian al acestei tari si ca nu au fost primite avertizari inaintea incidentului.

"Este imposibil sa le fi violat spatiul aerian, chiar si pentru o secunda. Zburam la o altitudine de 6.000 de metri, pe o vreme complet senina si aveam controlul total al culoarului nostru de zbor", a spus Konstantin Murakhtin, citat de Russia Today.

Pilotul ar fi fost recuperat de armata siriana, potrivit unui anunt facut miercuri dimineata de ambasadorul Rusiei in Franta, care a precizat ca celalalt pilot a fost ranit, iar apoi ucis de "jihadisti": "A fost ucis intr-o maniera salbatica de jihadistii din zona".

Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat

Avionul militar rusesc a fost doborat, marti dimineata, de catre fortele turce, la granita dintre Siria si Turcia, iar incidentul militar este de natura sa creeze noi tensiuni intre NATO si Rusia.

Turcia a doborat un avion rusesc - cinci lucruri pe care trebuie sa le stim

Ankara sustine ca aeronava de lupta a violat spatiul aerian al Turciei si ca pilotii au fost somati de mai multe ori inainte de a fi doborat avionul. Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aeronava de tip SU-24 nu a incalcat spatiul aerian al Turciei, aflandu-se pe cerul Siriei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a raspuns incidentului cu un discurs dur, care ameninta Turcia cu repercusiuni, in vreme ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat o vizita pe care o avea in program pentru miercuri.

Turcii au doborat un avion al Rusiei - vezi evolutia crizei si cele mai importante reactii

In ce priveste soarta pilotilor, unul dintre ei a fost ranit in urma catapultarii, iar apoi ar fi fost ucis de jihadisti, potrivit ambasadorului rus din Franta. In schimb, acesta a anuntat ca al doilea pilot a fost recuperat de armata siriana, iar ulterior a fost readus la baza rusa.

In plus, marti, un militar rus a fost ucis la granita dintre Turcia si Siria, dupa ce elicopterul in care se afla a fost atacat de rebelii sirieni, aparatul rus fiind intr-o misiune de salvare a pilotilor avionului doborat de fortele turce.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#pilot supravietuitor avion Turcia, #pilot avion rusesc doborat Turcia, #avion rusesc militar doborat Turcia , #Rusia
Comentarii