British Council, ingrijorat pentru cele doua persoane acuzate de spionaj in Rusia

Joi, 20 Martie 2008, ora 20:48
955 citiri
British Council, ingrijorat pentru cele doua persoane acuzate de spionaj in Rusia

British Council si-a exprimat joi "ingrijorarea" pentru presedintele clubului moscovit al fostilor studenti ai universitatilor britanice si pentru fratele acestuia, acuzati de FSB de spionaj industrial in beneficiul unor companii straine, relateaza AFP.

"Zaslavski si fratele sau sunt membri ai British Alumni Club, pentru cetatenii rusi care au studiat in Marea Britanie", a spus un purtator de cuvant al British Council.

"Membrii British Alumni Club au un contact privilegiat cu British Council, deci suntem ingrijorati", a adaugat el, precizand ca niciunul dintre cei doi nu este angajat al British Council.

Purtatorul de cuvant nu a fost in masura sa confirme prenumele fratilor Zaslavski. Potrivit unor prieteni ai acestora, ar fi vorba despre Ilia si Aleksandr.

FSB a acuzat joi un angajaz al grupului petrolier ruso-britanic TNK-BP si pe fratele acestuia, care conduce British Alumni Club, ca au "strans informatii comerciale confidentiale in favoarea unor companii straine din domeniul petrolului si gazelor".

Fratii Zaslavski au fost arestati de FSB la 12 martie, in timp ce incercau sa obtina informatii de la un cetatean rus, angajat al unei companii din complexul petrol-gaze din Rusia, unde accesul este restrans pentru cei care nu sunt rusi. Ei au fost pusi in arest la domiciliu, apoi inculpati la 18 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#spionaj, #Marea Britanie, #Rusia, #british council , #Rusia