Ca raspuns la Deveselu, Rusia testeaza o racheta de 100 de tone

Vineri, 13 Mai 2016, ora 15:17
8945 citiri
Ca raspuns la Deveselu, Rusia testeaza o racheta de 100 de tone
Foto: Ambasada SUA la Bucuresti

Rusia va initia testarea unui nou tip de racheta intercontinentala nucleara care poate distruge tari de marimea Frantei, decizia fiind luata in contextul activarii sistemului antibalistic NATO in Romania, despre care Pentagonul sustine ca nu vizeaza arsenalul strategic rus.

In contextul activarii sistemului antiracheta NATO din Romania si al amenintarilor balistice nord-coreene, Ministerul rus al Apararii va incepe testarea unei noi rachete intercontinentale nucleare care poate distruge suprafete de marimea statului american Texas sau Frantei, informeaza publicatia International Business Times si site-ul agentiei Tass.

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

Planurile pentru dezvoltarea rachetei intercontinentale RS-28 Sarmat au inceput acum cativa ani, iar noua arma ar urma sa intre in dotarea armatei ruse in anul 2018.

Racheta RS-28 va avea greutatea de 100 de tone si va putea transporta 12 focoase nucleare pe o distanta de 10.000 de kilometri, putand atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

Serghei Karakaiev, seful Comandamentului fortelor strategice ruse, a anuntat marti ca Rusia va dezvolta noi rachete intercontinentale, capabile sa contracareze sistemele antiracheta americane instalate de NATO in Romania si Polonia.

Oficial SUA: Scutul antiracheta din Romania va contracara tari precum Iranul, nu Rusia

"S-a decis acest lucru in contextul in care Statele Unite nu se opresc dupa ce au obtinut si continua imbunatatirea sistemului de aparare antibalistica, inclusiv prin instalarea unor elemente in Europa. De aceea, acordam o atentie speciala optimizarii capacitatilor care sa permita depasirea sistemului antiracheta", a explicat Serghei Karakaiev.

"Rusia va introduce noi tipuri de rachete intercontinentale, care vor avea traiectorii greu de anticipat; de asemenea, vom avea noi mijloace de a depasi sistemul antiracheta NATO", a subliniat Karakaiev. "Fortele balistice ruse sunt capabile sa lanseze atacuri simultane din mai multe directii", a insistat oficialul militar rus.

Seful Comandamentului fortelor strategice ruse a avertizat ca, pana in anul 2021, Rusia va avea un numar egal de platforme pentru rachete intercontinentale fixe si mobile.

Presa externa, despre scutul de la Deveselu: Rusia e frustrata, sistemul militar e in curtea sa

Departamentul american al Apararii a dat asigurari ca sistemul antiracheta NATO instalat in Romania "nu este in masura sa intercepteze rachete balistice intercontinentale ruse", conform unui comunicat citat de site-ul agentiei Sputnik.

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
Partidele USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale, adoptată de PSD, PNL şi UDMR, cu încălcarea flagrantă a oricăror...
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta. Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu...
#Rusia racheta raspuns Deveselu, #Rusia scut Romania racheta , #Rusia