Cazul Pussy Riot - una dintre cele trei membre incarcerate a fost eliberata

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 21:24

   

Cazul Pussy Riot - una dintre cele trei membre incarcerate a fost eliberata
Una dintre cele trei membre ale formatiei ruse "Pussy Riot" care au fost incarcerate a fost eliberata, in urma unei decizii date de o judecatorie din Moscova.

Aceeiasi magistrati au mentinut totusi pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru celelalte doua membre care sunt inchise, arata CNN.

Justitia rusa a decis astfel eliberarea Yekaterinei Samutsevich si mentinerea pedepsei pentru Nadezhda Tolokonnikova si Maria Alyokhina.

Judecatorii si-au motivat decizia aratand ca Samutsevich a fost oprita de un paznic la intrarea in biserica si nu a participat la actul care a dus la condamnarea formatiei pentru huliganism.

"Orice sentinta care reduce pedeapsa aplicata pe nedrept in cazul celor trei este binevenita. Dar nu trebuie sa ne amagim, nu s-a facut dreptate astazi", a spus directorul pentru Europa si Asia Central al Amnesty, David Diaz-Jogeix.Cele trei membre ale formatiei au fost condamnate, pe 17 august, la doi ani de inchisoare cu executare pentru huliganism, dupa ce au organizat un protest fata de presedintele Vladimir Putin, intr-o biserica.

Condamnarea a starnit indignarea opiniei publice din intreaga lume, nume importante precum Madonna sau Sting pronuntandu-se impotriva acestei pedepse.

Rusia: Fetele de la Pussy Riot, condamnate la doi ani de inchisoare

Doua membre ale formatiei au fugit din Rusia

Celelalte doua membre ale "Pussy Riot", formata din cinci femei, au fugit din Rusia pe 27 august, in urma condamnarii colegelor de formatie.

Doua dintre membrele formatiei Pussy Riot au fugit din Rusia

Artistele au fugit din Rusia pentru a evita persecutia si posibilele urmari penale in urma manifestului organizat impotriva presedintelui Vladimir Putin.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
srelu
rank 5
Reut minte
"...dupa ce au organizat un protest fata de presedintele Vladimir Putin, intr-o biserica"

Pardon! Dupa ce, intr-o biserica plina de credinciosi, s-au dus la altar si au inceput sa cante obscenitati.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor