Ce cadouri bizare a primit Putin de ziua lui de la poporul recunoscator

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 22:39
5707 citiri
Ce cadouri bizare a primit Putin de ziua lui de la poporul recunoscator
Foto: BBC

Pe 7 octombrie, la implinirea a 62 de ani, presedintele rus Vladimir Putin este mai popular decat oricand, sau cel putin asa spun sondajele din Rusia. Acest lucru inseamna ca dragostea si devotamentul fata de marele stapan al tarii au luat forme foarte bizare de ziua sa.

Recunostinta oamenilor a produs mai multe cadouri, scrie Bloomberg.

Astfel, a facut valva o initiativa legislativa prin care ziua de 7 octombrie urma sa devina "Ziua oamenilor politicosi", "oamenii politicosi" fiind soldatii fara insemne care au ocupat Crimeea in luna martie. Kremlinul a luat la cunostinta de aceasta propunere, dar nu a acceptat-o.

Alt cadou a luat forma unui miting in care steagurile rusesc si cecen au fost fluturate de 100.000 de oameni la Groznai, in capitala Ceceniei. Ramzan Kadarov, presedintele cecen, a publicat pozele pe Instagram, sustinand ca lungimea totala a celor doua steaguri ar fi ajuns la 2 milioane de metri patrati.

Ciudata a fost si o carte de 12,5 metri scrisa de un grup de politologi in care sunt prezentate 550 de realizari ale lui Putin de cand a ajuns presedinte. Realizatorii cartii si-au dorit ca obiectul sa fie inclus in Cartea Recordurilor.

Bizara a fost insa o expozitie artistica organizata de un grup de pe Facebook autointitulat "Reteaua Suporterilor lui Putin". In mai multe tablouri sunt prezentate cele 12 munci ale lui Putin inspirate dupa cele 12 munci ale lui Hercule. Astfel, Putin e infatisat taind capul unei hidre care reprezinta tarile occidentale, cum sugruma un terorist sau cum curata Grajdurile lui Augias de coruptie.

Este dificil de spus daca darurile sunt exemple de dragoste sincera sau de lingusire isterica, in primul rand pentru ca lui Putin nu pare sa ii pese. Pentru prima data de cand este conducatorul Rusiei, Putin si-a luat o zi libera si a zburat cu elicopterul catre o destinatie necunoscuta din taigaua Siberiana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putin cadouri bizare ziua, #Putin aniversare cadouri bizare, #Putin cadouri ciudate ziua , #Rusia